Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (socknar I-R)   >   Jönköping   >  
August Wilhelm Andersson, född 1853, och Lovisa Johansdotter Od, född 1856
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post7511) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ninnie Sandström (Ninnie) - Lördag den 25 september 2010 kl. 23.29
Nu hittar jag inte folk i Jönköping heller.
Jag söker min mormors far och mor.

De hette August Wilhelm Andersson, född i Dalstorp 31/7 1853
Lovisa Johansdotter-Od, född i Grönahög 31/7 1856

Jag har följt dom fram till 1901-1911.
I Sofia församlingsbok AII:13 sid 4625 bor de i södra kvarter nr 35, där efter hittar jag dom inte mer. Om det finns någon som kan ge mig ett spår så jag kan söka vidare, så blir jag glad.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post7514) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Söndag den 26 september 2010 kl. 00.56
Nästa tidsperiod, 1911-1925, är uppdelad på en lång rad volymer. Södra kvarteret 35 ingår i AIIa:23.

Information om vad de olika volymerna innehåller finns i landsarkivets arkivförteckning. Om du har Arkiv Digital, så syns det också i rutan ovanför volymlistan när du markerar en volym.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post7517) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ninnie Sandström (Ninnie) - Söndag den 26 september 2010 kl. 09.39
Tack så jättemycket för det, nu ka jag söka vidare. Har inget släktforskingsprogram själv, utan jag sitter på arkivhuset i Jönköping och forskar. Men jag ska titta i landsfötecknngen här hemma så jag vet var jag ska leta. Tack för den länken.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)