Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (socknar S-Ö)   >   Södra Ljunga   >  
Maja Simonsdotter, född 1760
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1134) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Onsdag den 08 oktober 2008 kl. 17.48
Hej.

Maja Simonsdotter är enligt husförhör för Ryssby ( G ),AI:10 HF 1835-40, GID 840.17.34200, född 1760 i Södra Ljunga. Vid koll i Södra Ljunga kan hon inte hittas som född där 1760. Maja gifte sig med Per Carlsson från Boxnäs, Ryssby och dog där i Boxnäs 1/10 1840. En del husförhör är väldigt röriga och allt stämmer inte vad som står i dom. Det kan ju även vara fel födelseort som står i husförhören.

Finns det någon som vet om Maja verkligen har fötts i Södra Ljunga, eller prästen skrev fel ort ? Eller årtalet på födelseåret är fel ?

mvh
Carina
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1608) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anna Magnusson (Zou) - Måndag den 27 oktober 2008 kl. 17.07
Hej Carina,
jag vet inte om det här kan hjälpa dig, men 1740 8/12 föds en Karin Simonsdotter i Buggatorpet, S.Ljunga. Föräldrar är Karin Andersdotter och Simon Nilsson. 1743 är Simon fadder åt tvillingarna Simon och Elin Jönsson/dotter, Buggaboda. Sen vet jag inte mer om honom, men du kanske ska titta på den familjen och se om dom kan vara Majas föräldrar?
Annars är det bara att följa henne bakåt i hfl, och kolla på faddrarna, som ju brukar vara syskon och familj. Simon är ju ett ganska ovanligt namn, och kör du fast med Maria, kan du följa något av de eventuella syskonen bakåt istället.

Lycka till / Anna
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1613) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Måndag den 27 oktober 2008 kl. 21.43
Hej Anna.

Tack så mycket. Jag ska kolla upp det du skriver. Simon är ju som du skriver, lite ovanligt namn. Tusen tack.

mvh
Carina
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1655) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anna Magnusson (Zou) - Torsdag den 30 oktober 2008 kl. 21.28
Jag läser ju som en kratta: Simon Eriksson i Buggatorpet ska det ju vara förstås. :) Han får ett barn innan Karin också...
Faddern ska däremot vara Simon Nilsson. Så då finns det alltså två Simon i Södra Ljunga på 1740-talet.

mvh// Anna
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1659) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Torsdag den 30 oktober 2008 kl. 21.59
Det är lätt hänt att se fel, Anna. Jag ska kolla upp de två Simon, du skrev. Det kan vara någon av dessa som är far till Maja Simonsdotter. Tack än en gång.

mvh
Carina
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1782) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Fredag den 07 november 2008 kl. 22.18
Simon Eriksson verkar till att ha flyttat till Agunnaryd efter 1741. Och verkar till att bo där åtminstone 7 år framåt i tiden.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)