Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar A-F)   >   Annedal   >  
Född i Annedal 1927, familjen bosatt i Nödinge
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9771) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Onsdag den 06 juli 2011 kl. 15.23
Jag letar efter en kvinna som skall vara född i Annedals församling 1927-01-29, Barbro Margareta. Hon finns ej i födelseboken. Är det så med tanke på överflyttningar från andra församlingar att jag skall leta i någon annan församling i Göteborg.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9774) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Onsdag den 06 juli 2011 kl. 18.48
Jag hittade kvinnan i Släktdata och familjen var bosatt i Nödinge. Dock föddes hon i Göteborg, därav Annedal.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9775) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Onsdag den 06 juli 2011 kl. 21.09
Om familjen bodde i Nödinge, men hon föddes i Annedal, så låter det troligt att det kan vara Annedals BB, som har egna födelseböcker.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9776) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Onsdag den 06 juli 2011 kl. 21.18
Vad jag nu skulle vilja kontrollera är att det är rätt person men det verkar inte finnas något filmat för den tiden. Fadern var förvaltare på Surtebruket enligt släktdata.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9777) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Onsdag den 06 juli 2011 kl. 22.21
I Släktdatas register för Nödinge födelsebok finns en Barbro Margareta den 29/1 1927, med föräldrar bosatta i Surte och fadern förvaltare.

Originalboken finns ännu inte hos Arkiv Digital eller SVAR. Men uppgifterna stämmer med SCB-utdraget av Nödinge födelsebok (som finns hos SVAR); där finns också anmärkningen "Nedkomst Gbg".

Hon finns också samma dag i SCB-utdraget för Annedals BB:s födelsebok (som också finns hos SVAR), med nummer 179. Där har hon inget namn, det står bara "Levande flicka", men föräldrarna är desamma; och där står också anmärkningen "avis till p.ämb. i Nödinge i ÄL".

(På den första sidan av SCB-utdraget 1927 står det handskrivet "B. B. i Annedals [församling]", men på följande sidor är det stämplat "Göteborgs Barnbördshus". SVAR säger att utdraget gäller "Göteborgs Annedals barnbördshus".)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9779) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Onsdag den 06 juli 2011 kl. 23.18
Det där med "Levande flicka" missade jag naturligtvis, tittade bara efter namnet. Tack Jörgen!
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9780) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Onsdag den 06 juli 2011 kl. 23.56
Det missade jag också först, men så gick jag igenom utdraget en gång till och kollade spalten med församlingar som det gått avier till - och där hittade jag Nödinge... :-)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)