Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar A-F)   >   Amnehärad   >  
Sven Johan Johansson, född 1840
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18017) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hans Nilsson - Söndag den 24 februari 2019 kl. 19.31
Tacksam om det går att få hjälp att läsa vad det står att Sven Johan Johanssons, 1840-01-27, föräldrar och byn heter som finns längst ner på sidan:
v28608.b48

Jag tycker att det står Maja på moderns namn, men allt annat har jag svårt att tyda.
Orten är Amnehärad i Skaraborgs län.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18018) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Söndag den 24 februari 2019 kl. 21.45
I födelseboken (C:5) är föräldrarnas namn förkortade: Johs Johss. och Maja St. Andr. De bor i Torpa.

Det är inte lätt att avgöra om det ska vara "St." eller "A." i moderns namn i födelseboken, men i husförhörslängden är det tydligare:

Johannes Johansson och Maija Stina Andersdr heter de där, och finns på Torpa Nordgård (AI:8a, uppsl. 91; AID v28579.b100.s91).
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18019) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hans Nilsson - Måndag den 25 februari 2019 kl. 09.19
Tack så mycket för all hjälp, Jörgen!
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)