Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Dalsland   >   Gesäter   >  
Sven Svensson (född 1782) och hans hustru Anna Olsdotter (född 1784), flyttade till Tanum 1810
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5439) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Onsdag den 25 november 2009 kl. 19.59
Hej

Har funnit en flyttningsattest med följande lydelse i Tanum församling:

"Man Sven Svensson som nu är antagen till soldat vid Tanums kompani är född här i Rölanda pastorat på Dalsland 1782, hans hustru (Anna Olsdotter) född 1784. Bägge kunnat läsa och nyttjat ordentligt sina salighets medel - fört en oklanderlig levnad. Son Sven född 1799, Son Johannes 1805."

"Attest Rölanda prästgård den 1 mars 1810."

Som soldat i Tanums kompani fick Sven efternamnet Lund.

Sven och Anna gifte sig i Gesäter socken 2 november 1800.

Känner någon till något om Sven och Annas ursprung i Rölanda pastorat? Eventuellt Gesäter?

Hälsningar

Håkan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13575) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - forumguide - Onsdag den 13 februari 2013 kl. 21.53
Två inlägg (den 13/2 kl. 20.13 och 20.14) har borttagits (det första var felplacerat och det andra var skribentens egen begäran om borttagning av det felplacerade inlägget).
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)