Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Dalsland   >   Frändefors   >  
Margareta Andersdotter, född 1782
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14730) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Torsdag den 06 februari 2014 kl. 16.49
Undrar om det är någon som funnit något om nedanstående person. Finns luckor i församlingens folkbokföring och nog har man hamnat i dem.

Margareta Andersdotter, född x/1 1782 i Frändefors socken, avliden 3 april 1828 på Kasen under Salekärr i Bäve socken

Bäve AI:1 s.113
Bäve AI:2 s.179
Bäve AI:3 s.245
Bäve AI:4 s.93, 223, 177
Bäve AI:5 s.126
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14731) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin - Lördag den 08 februari 2014 kl. 13.00
Du har lite märkliga källhänvisningar.
Margareta dog 1828, och då kan hon ju definitivt inte finnas i AI:4 och AI:5, eftersom dom två hfl täcker 1835-1844 respektive 1843-1854.

Var har du letat efter henne? Vigselböcker, mantalslängder, in- och utflyttningslängder? Bouppteckning? Barnens faddrar?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14734) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Lördag den 08 februari 2014 kl. 15.49
Källhänvisningarna kopierade jag in i all hast från personakten som jag antecknat familjen på. Hon dog mycket riktigt 1828. Bäve AI:4 och Bäve AI:5 finns hennes make antecknad. Han hette Olof Grip och avled först 2/4 1846 på Bråtekullemyren under Ängebacken i Bäve socken.

Deras vigsel finns Uddevalla C:6 s.281. Hon finns antecknad på Groröd i Bäve socken i samband med denna där hon var piga.

Har inte kikat i mantalslängder

Finns en Margareta Andersdotter inflyttad med orterna Brännane och Herrestad antecknat på sidan Uddevalla B:1 s.155, rätt så långt ner på sidan. Om detta är rätt person vet jag inte.

Har läst igenom husförhöret i Frändefors närmast efter henne utan att finna något.

Kan inte se någon hjälp med barnens faddrar även om nära släktingar kan finnas med.

Eventuell bouppteckning torde finnas i Lane häradsrätt. Återfinner inte Margareta Andersdotter i personregistret för bouppteckningarna i häradet.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14735) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Lördag den 08 februari 2014 kl. 16.01
Upptäckte att jag tidigare letat i fel avdelning i bouppteckningsregistret. Efter ännu en kontroll fanns Margareta Andersdotter i en bouppteckning efter hennes far, Anders Eriksson och hon var upptagen i den senare avdelingen i personregistret.

Lane Häradsrätt FII:3 s.183
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)