Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Dalsland   >   Håbol   >  
Klara Sofia från Håbol, född 1866-02-22
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16588) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Fredag den 01 juli 2016 kl. 15.12
Klara Sofia från Håbol, född 1866-02-22, AD Håbol A1:15, sid 387 flyttar med sin familj till 58 24?? Vad betyder det?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16589) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Fredag den 01 juli 2016 kl. 15.24
De finns på sidan 58 (i samma bok), med början på rad 24.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16606) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Måndag den 04 juli 2016 kl. 09.51
Någon på forumet med kunskaper om Bön i Ärtemarks socken i Dalsland?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16607) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Måndag den 04 juli 2016 kl. 13.33
Vad är det för upplysningar du vill ha? Om gårdarna? Platsens historia i allmänhet? Om personerna som har bott där? Vilken tid?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16608) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Måndag den 04 juli 2016 kl. 14.50
Du hjälpte mig i går när jag hade tappat bort Klara Sofia. Hon föder en dotter Elin f. 1896 som fins i Ärtemarks födelsebok och antecknas som oäkta. En man vid namn Jonas Daniel Thegerström skall vara hennes far, jag har ej hittat något faderskapserkännande men det finns hel del brev som bekräftar detta. Vid Elins födelse finns Thegerström och en god vän till honom sm heter Robret <Hammarstrand som handelföreståndare på Bön. På en gård, också på Bön arbetar Klara Sofia.
Den kanske mest intressanta saken är att det i släkten finns något som kallas Norrlandssjukan, en diagnos som min väns dotter har, någon genetisk defekt.Jag har backat på Thegerström men hans far och mor är båda från Värmland och jag antar att jag behöver gå långt tillbaka för att se om det finns någon Norrlandsanknytning.
Sen kanske det är så att det är Klara Sofia som är den "skyldiga". Jag vet inte riktigt hur jag skal gå vidare med detta. Har du några förslg?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16609) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Måndag den 04 juli 2016 kl. 18.21
Om du vill hitta någon Norrlands-anknytning i tidigare generationer, så finns det väl inget annat att göra än att fortsätta bakåt.

Men eftersom Klara Sofia föddes för 150 år sedan, så är hon ju flera generationer före någon nu levande ättling, och därmed bara en av många grenar på antavlan. Skulle det inte lika gärna kunna vara någon annan gren som kom från Norrland?
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)