Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (socknar A-H)   >   Hallaryd   >  
Hallaryd F:2 (bild 41, AD Online)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3374) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Maud Elofsson Reimer (Kickan) - Söndag den 08 mars 2009 kl. 16.53
Hej.

Jag behöver läshjälp med vad det står om Mannen Jon Svensson, det handlar om hans avlidna hustru Ingjerd Olofsdr. den 24/2 1871,
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3378) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Söndag den 08 mars 2009 kl. 19.23
"Kvävd i en vattenkittel i köket under ett anfall av svindel därav hon under 13 år besvärats"

"Mannen Jon Svensson berättar att då han om morgonen kl 6 gick ut på logen för att tröska var Ingegerd uppe, sysselsatt med att vårda sitt späde barn, gick därefter ut i köket för att taga sig mat varunder hon föll med ansiktet i en vid dörren stående kittel half med vatten. Andra tillförlitliga personer bestyrka denna uppgift. Försök till wedersående gjordes men fåfängt"

(Ändrat av Lufsen den 08 mars 2009 kl. 19.25.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3382) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Maud Elofsson Reimer (Kickan) - Måndag den 09 mars 2009 kl. 06.42
Hej.

Tack för hjälpen Håkan

MVH Maud
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)