Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (socknar A-H)   >   Hallaryd   >  
Dödsorsak - Hallaryd C:4
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3588) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Maud Elofsson Reimer (Kickan) - Tisdag den 24 mars 2009 kl. 08.32
Hej.

Jag undrar vad Pernilla Swensdr avlider av?? SVAR Hallaryd C:4 sid 242.

Jag undrar också om någon vet vad Vattustämma är för sjukdom?

MVH Maud
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3592) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Tisdag den 24 mars 2009 kl. 13.28
Pernillas dödsorsak är "Moder Passion eller Magflen".

Om "moderpassion" finns en artikel hos DDSS: Moderpassion. Det är väl det näst sista stycket ("I DDSS register finns...") som är närmast verkligheten... :)

I DDSS lista med dödsorsaker översätts "magflen" bara med "magsjukdom" ("flen" = smärta), med följande beskrivning: "Sveda och sugande i magmunnen med halsbränna och sura uppstötningar."

Man visste väl, kort sagt, inte riktigt vad hon dog av.

Vattustämma är, enligt samma lista, det samma som urinstämma (stämma = stopp).
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3598) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Maud Elofsson Reimer (Kickan) - Onsdag den 25 mars 2009 kl. 06.34
Hej och tack för hjälpen Jörgen.

Maud
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)