Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (socknar A-H)   >   Hallaryd   >  
Ingeman Eskilsson, Linnefalla Södergård
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3599) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Onsdag den 25 mars 2009 kl. 10.28
Hej.

OBS, rubrikens namn är fel. Det ska vara Ingeman Eskilsson och INTE Eskil Ingemansson !

I Hallaryd C:2 sid 93 föds Ingier Ingemansdotter den 9 /11 1717, Linnefalla Södergård, med far Ingemar Eskilsson och mor Pernilla Nilsdotter. Enligt Ceciliaplace sida är Eskil Ingemansson född beräknat 1666, och död 30/1 1755.

Vet någon något om Ingeman Eskilsson i Linnefalla Södergård ? Föräldrar ? Var han född i Linnefalla ? Tyvärr är det ett stort hopp i Hallaryds böcker.

mvh
Carina

(Ändrat av Carina den 25 mars 2009 kl. 10.44.)

(Ändrat av Carina den 25 mars 2009 kl. 10.46.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3664) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Söndag den 29 mars 2009 kl. 18.35
Tack forumvärden för ändringen av rubriken.

Vi har tittat i kyrkliga räkenskaper på Linnefalla Södergård, och där har vi hittat en trolig fader till Ingeman Eskilsson f. ca 1666 och det är Eskil Persson, Linnafalla Södergård, länsman, som är med i räkenskaperna till 1685, sedan troligtvis död och hans hustru heter Ingiärd år 1665. 1640 börjar kyrkliga räkenskaper med Per Ingemansson från Linnefalla, som eventuellt då i sin tur är far till Eskil Persson.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)