Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (socknar A-H)   >   Arby   >  
Söker dödsdatum för Nils Jonsson, född i Madesjö 1754
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6775) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Rune Andersson (Gute) - Lördag den 10 april 2010 kl. 10.22
Hej ! Jag söker dödsort och datum när Nils Jonsson dog. Han var född i Madesjö 1754, gift i Ljungby (H) 1780 med Maria Claesdotter.
De bor på flera platser i Ljungby och flyttar 1798 till Applerum i Arby. Här får de en son Samuel samma år och en dotter Elin 1801, hon dör bara en månad gammal ( Arby C:4).
1806 är Nils Jonssons änka tillbaka vid Kyrkeryd i Ljungby med de yngsta barnen. Nils bör ha dött 1801-1806 men jag hittar honom inte
i Arby eller Ljungby dödböcker. Husförhör och flyttlängder saknas för denna tid. Någon som vet ?
Hälsningar
Rune
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6777) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Lördag den 10 april 2010 kl. 15.50
Hej

Har också kikat lite i kyrkoboken och inte hittat. Men har du kikat igenom bouppteckningarna för Södra Möre den aktuella perioden? Ibland har jag råkat ut för i min egen släkt att jag hittat bouppteckningen efter en person och funnit även datumet och plats då han avled. Dessa uppgifter har inte återfunnits i död- och begravningsboken i den församling som denne varit folkbokförd i.

Hälsningar

Håkan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6791) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Rune Andersson (Gute) - Söndag den 11 april 2010 kl. 10.57
Hej Håkan !
Tack för tipset,har hittat Sörda Möres bouppteckningar. Intressant för jag har stora delar av mina anfäder
på farsidan i detta härad.
Hälsningar
Rune
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6792) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Söndag den 11 april 2010 kl. 11.48
Det har jag också. För mig i Torsås, Söderåkra, Gullabo och Halltorp församlingar.

Kristianopel och Jämjö i Östra härad.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)