Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (socknar A-H)   >   Almundsryd   >  
Johan Gustaf Karlsson
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post7245) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christina Sylejmani (Christina) - Torsdag den 01 juli 2010 kl. 23.05
Hej!

Johan Gustaf Karlsson, född 1861-07-05 blev dömd till straffarbete i 3 månader och förlustig medborgerligt 2ne år utöfver strafftiden och utslaget meddelades d. 29/4 81, enligt Almundsryd AI:28 (1876-1882), SID.666.

Jag har kollat i "Frigivna straffarbetsfångar" i SVAR och där finns han inte med, nu undrar jag om det finns någon som har CD-skivan Polisunderrättelser för den aktuella tiden (1881) och se om han ev. finns med där.

Mvh,
Kina.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post7246) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Fredag den 02 juli 2010 kl. 13.17
Hej Kina,
jag har inte CD:n men... :)
Eftersom det står var han blev dömd - Malmö Rådstugurätt - och att utslaget meddelades 29/4 1881, så borde det väl gå att få en kopia av domboksprotokollet. Om man bara visste var det fanns. :) Malmö stadsarkiv kanske?

Jag hittade i AD något som heter Malmöhus läns landskansli CVII:1 (1870-1883), under "Journal över ådömt straffarbete, fängelse och allmänt arbete" bild 99, en möjlig kandidat till att vara "din" Johan.
Där står vid nr 440, Johan Carlsson, straffarbete 3 månader, utslag i Malmö 29/4 81, dömd för stöld. Strafftidens början 7/5 1881, strafftidens slut 7/8 1881, "d. 27/5 till Ystad".

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post7247) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christina Sylejmani (Christina) - Fredag den 02 juli 2010 kl. 15.52
Hej Lotta
och tack för hjälpen!

Jag ringde till Malmö stadsarkiv för en stund sedan och mycket riktigt så skall domboksprotokollet finnas hos dem.
Så jag mailade iväg en förfrågan om en kopia av domstolsprotokollet.

Ha en bra helg!

Mvh,
Kina.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)