Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Värmland   >   Stavnäs   >  
Stavnäs C:4, sidan 219
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2561) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingvor Hansson (Hillevir) - Söndag den 11 januari 2009 kl. 18.55
Hej! Jag undrar om någon som är duktig på "gammal skrivstil" kan hjälpa mig med vad det står i texten på den andra raden överst på sidan 219. Före och efter "corporalen", det som står före och efter tror jag att jag har förstått.
Mvh Ingvor H

Jon Henningson
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2563) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Söndag den 11 januari 2009 kl. 19.18
Stavnäs

Jag får andra raden till

"förafskedade corporalen af Jößehäradz"
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2565) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingvor Hansson (Hillevir) - Söndag den 11 januari 2009 kl. 19.28
Tack, snälla rara, jag är helt förstummad! Medan jag försökte få till bilden, som jag inte trodde hade gått fram, har du svarat. Jag niger och bockar.

Ingvor
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2569) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Söndag den 11 januari 2009 kl. 19.46
Bilden var inte framme än när jag läste ditt inlägg, så jag trodde att något hade blivit fel. Därför la jag (också) in den... :)

(Det hamnar först en tillfällig bild [med texten "Här hamnar bilden"] i inlägget tills man har laddat upp den riktiga bilden från sin dator.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)