Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Värmland   >   Ed (Grums hd)   >  
Trädgårdsmästaren Clas Gustaf Lundgren
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3755) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anna Magnusson (Zou) - Fredag den 03 april 2009 kl. 21.52
Hejsan,
jag letar efter en familj som arbetat på flera gods runt om i Sverige och därför är väldigt svåra att följa. Nu har jag dock äntligen fått upp ett spår, en son i familjen gifter sig 7/10 1798 i Ed (Ed C:3 s.315). Pojken heter Claes Gustaf Lundgren och gifter sig med Sara Lisa Mellberg, i notisen finns ett ord som jag tolkar som Grums.
Men var någonstans finns trädgårdsmästare Lundgren vid sin vigsel? Jag har inte kunnat hitta något mer om vare sig honom eller hustrun, och det här är ett av mina sista halmstrån jag klamrar mig fast vid när det gäller att komma vidare med släkten Lundgren.

Vore enormt tacksam för all hjälp och information om Sara Lisa och Claes Gustaf.

Mvh // Anna :)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3801) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anders Haglund (Lennie73) - Söndag den 05 april 2009 kl. 21.13
Hej

Om jag inte sett fel finns det en Trägårdsmäst? Lundberg i Lång, Grums Sn. AI:5 sid 182.

Sara Lisa skulle kommit från Carlberg, Grums jag hittar henne inte i Hfl.

Mvh
Anders
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3923) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anna Magnusson (Zou) - Söndag den 12 april 2009 kl. 15.44
Hej Anders,
tack så mycket för att du tog dig tid med min mystiska familj! :)
Ja, jag har också lagt märke till trädgårdsmästaren i Lång och jag är lite kluven till honom. Han uppges vara född samma år som min gubbe och kommer också från Sörmland, som är troligt födelselandskap för Claes Gustaf, men det är också alla likheter? Och varför gifter dom sig i Ed om båda bor i Grums? Jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare med dessa tu, men jag hoppas att jag förr eller senare snubblar på någon ledtråd.

Många hälsningar // Anna
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)