Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Värmland   >   Sunne   >  
Södra Sånebytorp (även kallat Mahle)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8516) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Söndag den 09 januari 2011 kl. 13.37
Ur ett av mina inlägg på Anbytarforum. Kan tyvärr på förekommen anledning inte skriva där längre så den information jag lämnat om dessa personer hamnar här i fortsättningen.

Här bodde en släkt som specialiserade sig på urmakeri. Det var då s.k. Fryksdalsur som man tillverkade.Sten Magnusson
(Viking)
Föreningsmedlem
Postat onsdagen 22 december 2010 - 09:02

--------------------------------------------------------------------------------
Ang. inläggen 17 - 19/12 2010 kan jag nämna att Ingemar Bernhardsson f. 1706 i Backa, Sunne var min ff ff ff och bosatt i Södra Soneby på en gård som gick i släkten i minst 300 år. Min ff ff f var Erik Ingemarsson f. 1755 8/9 i Södra Soneby, Sunne och hans mor Ingemars hustru nr 2, Ingeborg Påhlsdotter.

Se Sunne C:5 1748-1758 sid 189 nr 88

F.ö. vill jag rätta Kenneth B. på en punkt i hans inlägg.

Det har aldrig rått någon tvekan om att Ingemars hustru Britta Nilsdotters föräldrar var Nils Larsson f. i Berga, Västra Ämtervik och Marit Eriksdotter f. i Södra Soneby, Sunne.

Se Sunne AI:4 (1736-1740) Bild 121 / sid 116

Den Nils Arnesson som bodde i Södra Sonebytorp torde snarare kunna vara en bror till Brittas farfar Lars Arnesson i Berga, Västra Ämtervik.Mvh/Sten Magnusson


Sten Magnusson
(Viking)
Föreningsmedlem
Postat onsdagen 22 december 2010 - 09:17

--------------------------------------------------------------------------------
En kuriosa vad gäller en av Olof Olssons söner Lars Olsson f. 1841 i Södra Sonebytorp.

I Nathan Hedin "Allmogeurmakeriet i Värmland", utgiven av Värmlands Museum, Karlstad, står bl.a. att Lars gifte sig 1845-01-31. Givetvis feltryck, men så står det i boken.

Det rätta var 30 år senare. Se Sunne A I:62 1871-1875 sid 1280/GID_527.16.61700Mvh/Sten Magnusson
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)