Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Värmland   >   Sunne   >  
Norra Borgeby
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8877) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Torsdag den 10 mars 2011 kl. 06.52
Till [...] *.
Svar på dels e-post och ett inlägg i Anbytarforum under "Sunne" där frågan om en Ingemarssläkt (Ingmårssläkt) ställdes.

Hej!
Du har rätt!
Ingemar Nilsson var en av mina förfäder på min farmors sida och bosatt i Norra Borgeby på gården "Ingmåran". Född i Lysvik liksom hans dotter Stina som senare gifte sig med kyrkvärden Sven Bengtsson i Torsby utanför Sunne.
Jag lägger ut mer detaljerad information på Arkivguidens Forum då jag inte får skriva i Anbytarforum.
Det finns tre pärmar på biblioteket i Sunne som handlar bl.a. om "Ingmåran". Författare Börje Stensler.

Beträffande din tidigare fråga om Tillman återkommer jag på detta forum.

Nu måste jag tyvärr bryta för stunden.

Med vänlig hälsning/Sten Magnusson DIS06438

- - - - - - - - - -

* Personens namn har borttagits. Se punkt 3 i forumreglerna, inkl. kommentaren.

Forumguiden
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8921) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Söndag den 13 mars 2011 kl. 10.32
Hej Margareta!

(även sänt via e-post till [...] *)

Jag såg att Lennart svarade på din fråga i Anbytarforum och jag kan tillägga att Ingmår är ett samlingsnamn för hemmanen Norra Borgeby, Norra Såneby, Askerud, Hägerud och några till som jag inte kommer ihåg namnet på.

Den Nils Ingemarsson som Lennart nämnde var en yngre bror till Ingemar Nilssons dotter Stina. Han var född 1749 i Månsjal, Norra Borgeby, Sunne (S), Sunne (Börje Stensler "Ingmårs historia") och gifte sig senare med Marit Nilsdotter 16 maj 1766 i Skinnarebacken, Sunne (S), (Sunne C:6 s. 261 nr. 46/3). Snedstrecket efter födelsenumret beror på att då jag fortfarande bara läste microfichekort angav kort nr 3 som komplement till sidhänvisningen för att snabbare veta vilket kort jag skulle ta fram i en bunt på kanske 10 st. Hon var f.ö. en yngre syster till min ff fm far Nils Nilsson.

Med vänlig hälsning/Sten Magnusson DIS06438

- - - - - - - - - -

* Personens namn har borttagits. Se punkt 3 i forumreglerna, inkl. kommentaren.

Forumguiden
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)