Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Värmland   >   Sunne   >  
Läshjälp » Värmland » Sunne C:5 sid 219
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11923) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Tisdag den 29 maj 2012 kl. 07.39
Här lägger jag in ett av mina inlägg från ett annat forum. Tänkt det ev. kunde vara av intresse för en eller annan Sunneforskare.

"Postat söndagen 21 november 2010 - 04:44

--------------------------------------------------------------------------------
Hej Ulla!

1. Nu på småtimmarna tänkte jag bara komplettera din första fråga med ortnamnet.

Tomtte. Brukade också kallas Tomthult. Som tillägg kan nämnas att födelsedatum var 12 januari 1757.
Sunne C:5 (1748-1758) Bild 113 / sid 219 (AD). På originalsidan återfinns de dock på sida 218, vänstersidan.

2. Sunne C:3 (1721-1736) Bild 57 / sid 107
Som en kuriosa kan jag nämna att Sven Bondesson och Elin Bengtsdotter som var ett par av faddrarna var ett par av min farmors förfäder i det Torsby som ligger utanför Sunne tätort och där Karin föddes.Mvh/Sten Magnusson"Den fullständiga diskussionen återfinns här:
Diskussionens plats

Det var som synes överraskande för mig att finna mina anfäder/-anmödrar i ett sammanhang jag inte tidigare kände till.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)