Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Värmland   >   Nyed   >  
Anders Fredrik Larsson, född 1849
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17525) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Gunilla Bengtsson - Torsdag den 24 augusti 2017 kl. 02.36
Hej,

Jag är intresserad av att söka upp boplatser. Vet någon var Anders Fredrik Larsson f. 18490403 bodde innan han flyttade till Filipstad?

mvh Gunilla
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17526) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Torsdag den 24 augusti 2017 kl. 12.09
Det är lättare att svara på det om man vet när han flyttade till Filipstad... :-)

Enligt födelseboken (C:6, sidan 389) föds det i varje fall en Anders Fredrik i Nyed den 3/4 1849 med far Lars, så det är väl han förmodar jag. Lars heter Olsson och hans hustru Maja Petersdotter, och de bor i Sundstorp.

Familjen finns på sidan 474 i den samtida husförhörslängden (AI:14a).

Om det är rätt Anders Fredrik och han senare bor någon annanstans framgår om man följer honom framåt i följande husförhörslängder (eller bakåt från inflyttningen till Filipstad).
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)