Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Värmland   >   Östmark   >  
Hvor ble det av Mattes Bertilssons familie 1805?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17777) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Terje Eriksen - Torsdag den 12 april 2018 kl. 09.51
Hei
Mattes Bertilson i Kronskogen dør 1805.
I Östmark AI/5 s.174 er det gjort en notering i margen til høyre samt at det er satt en klammer på den gjenværende del av Mattes sin familie.
Hva står det i noteringen - hvor de flyttet?
Jeg søker også å finne hvor datteren Lisa Mattesdotter f.7/2 1789 endte opp.
AI/5 s.174 angir hun kom til Heslingeberg og så til Ömestorp.1814, da hun fikk sønnen Lars Arneson, var hun i S. Røgdåsen(AI/6 s.106. Etter det kom hun til Tennundtorp 1815(AI/7 s.174) uten sønnen Lars. Etter det finner jeg ikke hvor det ble av henne eller sønnen Lars.
Noen som har noe info om dette?
På forhånd takk for hjelpen!
Mvh Terje Eriksen
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17786) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Söndag den 15 april 2018 kl. 20.26
Det är inte denna Lisa Mattsdotter som är mor till Lars Arnesson, född 1809. Se diskussionen Arne Larsson, Lisa Mattsdotter och deras son Lars (f. 1809).
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)