Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Värmland   >   Östmark   >  
Cajsa (d. 1830) - tolkningshjelp
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17781) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Terje Eriksen - Lördag den 14 april 2018 kl. 16.11
Hei
Jeg blir stadig stående fast:
Östmark, CI/3 s.617 nr 42: oægte Cajsa...............?? (død 9/6, begrav.13/6)
Er det noen info om foreldre etc?
På forhånd takk for hjelpen!
Mvh Terje Eriksen
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17782) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Lördag den 14 april 2018 kl. 17.39
Det står bara att hon är från ...berg (det är inte lätt att se vad det står före berg), och är 3 veckor. Det är allt som står.

Men det föds ett par "oäkta" tvillingar, Cajsa och Lisa, den 19 maj (samma bok, s. 86). Det är exakt tre veckor innan Cajsa dog den 9 juni, så det lär väl vara hon. Lars Arnesson och Cajsa Danielsdotter från Halvardstorp är deras föräldrar.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17783) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Terje Eriksen - Söndag den 15 april 2018 kl. 10.50
Hei og takk igjen Jörgen
Jeg har kommet frem til det samme.
Sansynligvis er det S.Åskogberg som er boplassen - jeg tror faren, fältjägare lars Arneson er vokst opp der og at de har bodd der i perioder(bla. 1842-46, AI/13 s.426 og s.181)
De hadde også en datter Cajsa som vokste opp som skal være født 1832(6/1?). Henne har jeg ikke funnet i kirkebøkene.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)