Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Värmland   >   Östmark   >  
Hjelp til å forstå info i Husförhörslängder
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19092) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Terje Eriksen - Onsdag den 26 augusti 2020 kl. 21.23
Hei
Jeg burde kanskje ha funnet ut dette selv, men noen vet sikkert dette og kan gi meg den info jeg trenger
I Östmark AII/3 s.3 er det for Olga i kolonne 16 angitt at hun er utflyttet til O.B 46 i 1927. Jeg regner med at O.B 46 angir hvor hun flyttet. Hva gir koden henvisning til? Samme kode er bruk i Östmark B/6 s.41.
Det er også notert "Frånv 1925" som jeg tolker som at hun var borte fra hjemstedet Arnsjö Köla i 1925
https://sok.riksarkivet.se/bildvisning/00054933_00018
På forhånd takk for hjelpen!
Mvh Terje Eriksen
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19093) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Onsdag den 26 augusti 2020 kl. 21.46
"O.B. 46" = Sidan 46 i obefintlighetsboken (som är AIII:1).

I obefintlighetsboken hamnade de som 'försvunnit' från socknen, alltså flyttat utan att anmäla flyttningen till prästen och få en attest. Då var de formellt fortfarande skrivna i socknen.

(Det är på sidan 5 i AIIa:5 som Olga finns med den noteringen.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)