Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Övriga källor   >   Militära handlingar   >  
Inskrivningsnummer (värnplikt)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15605) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christer Bengtsson - Måndag den 02 mars 2015 kl. 14.57
I hfl finns det bokstavs och sifferuppgifter om männens militärtjänstgöring. Jag har tre släktingar som vid 21 års ålder har fått olika beteckningar (svåra att tyda) enligt följande: A6? 126 207/15ä, F 147 28/12, M? 90 207/20. Den som fört hfl måste ha fått ett underlag för att föra in uppgifterna. Hur och var finner man innebörden i denna information. Alla tre var skrivna i Karl Johans fs i Göteborg. Årtalen bör vara 1915, 1912 o 1920.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15607) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Måndag den 02 mars 2015 kl. 16.00
Det hade varit bra om du hade angivit källan till resp. uppgift, så det hade gått att kontrollera vad det står där du har ett frågetecken.

Hur som helst finns en beskrivning av dessa inskrivningsnummer på Hans Högmans hemsida.

Enligt de uppgifterna ska det inte finnas så högt nummer som 207 (före snedstrecket = rullföringsområdet), som du har angivit för två av männen.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15608) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christer Bengtsson - Tisdag den 03 mars 2015 kl. 19.11
Tack för ditt svar. Jag kompletterar mitt tidigare inlägg med följande källinformation:
Antagligen M 126 207/15 ä Gbg Karl Johan fs hfl Alla:27 sid 6063
Antagligen M 90 207/20 Gbg Karl Johan fs hfl Alla:24 sid 5199
F 147 28/12 Gbg Karl Johan fs hfl Alla:15 sid 2374
De två första bröderna har varit inskrivna på Gbgs Sjömanshus - kan det ha någon betydelse.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)