Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Forskningsmetoder   >   Antavla och dokumentation   >   Datorprogram för släktforskning   >  
GedcomWebExport
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4414) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Martin Brandt - Lördag den 20 juni 2009 kl. 15.28
Hej alla!

Nu har jag byggt klart ett program som exporterar GEDCOM-fil till en webbsida med tekniken PHP.
Jag använder till vardags MinSläkt och gillar detta program men jag saknar några funktioner i exporten.
Jag har byggt detta främst för att jag själv ska kunna få de saknade funktionerna.
Nuvarande version exporterar två PHP-sidor per person, en personakt och ett släktträd. Det blir ganska många webbsidor av det hela men jag planerar att en framtida version ska kunna exportera till databas (MySQL) så det inte blir så många filer.

Programmet är gratis och källkoden (MS Visual C# 2008) finns tillgänglig under GNU GPL licensen.

OBS! Mallen som medföljer programmet stödjer ej Internet Explorer 6.0.

GedcomWebExport 0.9.0 Beta

Finns att ladda ner här: http://brandt.radient.org/GedcomWebExport/

Några funktioner:

* Mallstyrt - Programmet riktar sig främst till de som har en lite kunskaper om webbsidor redan. Programmet är mallstyrt och har man kunskaper om html och php så kan man bygga sin egen mall och styra det mesta av utseendet av exporten. Men det går att klicka sig igenom programmet utan att ändra på några mallar.

* Google Maps - Det finns stöd för Google Maps för att på karta visa var en person föddes och dog (dock visar kartan inte alltid rätt.. beror på vad Google tycker är rätt plats.

* Google Analytics - Med google analytics kan man mäta besökare du behöver bara ange ditt Google Analytics kontonummer.

* Visa släktskap - Programmet kan utifrån personer du anger visa släktskap på en personakt (hur du är släkt med personen)

Exempel på export kan ses här: http://brandt.radient.org/demo/?p=Julius+Brandt-4b2d2ff0


Stöter ni på buggar, har frågor, idéer eller kommentarer skriv gärna här eller på mail. (finns på webbsidan)

Hoppas programmet kan vara användbart för fler än mig! :-)

mvh
Martin Brandt

(Ändrat av kontoinnehavaren den 20 juni 2009 kl. 15.31.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4415) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Eivor Andersson - Lördag den 20 juni 2009 kl. 20.03
Hej Martin,

Det ser ut att vara ett väldigt bra program. Trevligt mad kartorna också.
Skall ladda hem och testa.
Tack för att du delar med dig :)

Hälsningar Eivor
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14288) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson - Lördag den 19 oktober 2013 kl. 08.34
De länkar som anges ovan går f.n. till otillgängliga sidor.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14304) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Martin Brandt - Onsdag den 23 oktober 2013 kl. 16.53
Projektet har gått från att tillhandahållas till alla, till enbart för eget bruk och några vänners.

/M
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14305) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson - Torsdag den 24 oktober 2013 kl. 08.42
Nåja, tack för upplysningen.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)