Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Forskningsmetoder   >   Övrigt   >  
Vem tror du att du är?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10573) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Onsdag den 19 oktober 2011 kl. 14.19
Jag hade hoppats på att jag skulle vara släkt med Suzanne Reuter. Men det visade sig att det var Rikard Wolff som jag var släkt med ;-) Men hur mycket vågar man lita på släktforskningsexperterna? I Suzannes fall verkade det finnas en hel lösa trådar. Inte en riktig källhänvisning så långt ögat kunde nå. De borde varje expert känna til hur viktigt det är? Utrymmet i programmen är givetvis begränsat, men på SVT:s hemsida finns det säkert gott om plats. Eller på något annat lämpligt ställe på nätet. Jag tycker inte det räcker med att bara glänsa i teverutan.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11483) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson - Lördag den 03 mars 2012 kl. 09.06
Jag har också sett detta program ett par gånger, men slogs av funderingen att man som Christian påpekar här ovan inte visade hur man går till väga med att ange källhänvisningar och hur man söker i befintliga arkiv. Detta boirde väl vara det primära i alla seriösa program om släkt- och hembygdsforskning?

En annan sak jag tyckte var märklig var att man inte presenterade de s.k. experterna med namn, vilket man ju normalt gör i ett program.

Jag tycker m.a.o. att de program jag sett är överreklamerade och inte gav något av värde.

Däremot verkade den amerikanska motsvarigheten vara mer seriös.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)