Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Forskningsmetoder   >   Källhänvisning   >  
Källhänvisningar på internet
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12971) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Torsdag den 18 oktober 2012 kl. 14.34
Jag lyfter en fråga från Anbytarforum angående de källhänvisningar vi använder oss av i vår databas över båtsmännen i Blekinge och Södra Möre då frågan kan vara av allmänt intresse:

Jeg har masser af oplysninger om en forfader Bengt Haraldsson GRIP Källberg BB-N6-0209-1880.
Der er masser af links og oplysninger om ham på http://diginpast.se/bmregister/databas/we/p982c1151.html, men jeg kunne godt tænke mig at se disse kilder.
Mit spørgsmål er så, hvordan finder jeg rundt i disse militære kilder?, jeg forstår ingenting :-(


Jag anser nog att vi har varit så tydliga vi kan men det verkar som det behövs en förklaring när det gäller Nationella Arkivdatabasen och dess koppling till SVARs digitala forskarsal. Likaså det olika ingångarna som finns hos AD Online. Det blir i så fall en egen sida som går att öppna i ny flik/nytt fönster. Förslag och synpunker på upplägget emottages tacksamt.

Jag funderar också på att länka till den här sidan: Arkivguiden > Arkiv och källor. Blir det för mastigt?

Båtsmän i Jämshög > Bengt Haraldsson Grip>Källberg

Motsvarande personakt hos Blekinge Båtsmansregister:

Bengt Haraldsson Källberg: http://www.blekingesf.se/db/getperson.php?personID=I155666&tree=1

Frågeställaren har fått svar genom epost.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12999) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson - Torsdag den 25 oktober 2012 kl. 02.41
Christians fundering här ovan om länkning till Arkivguiden > Arkiv och källor tycker jag låter bra. Den avdelningen är en superb sammanfattning av vad det finns för sökmöjligheter i arkiven.

Jag tycker Jörgen ska ha en eloge för denna sammanställning liksom i övrigt.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13010) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson - Söndag den 28 oktober 2012 kl. 09.09
Något som åtminstone jag ofta saknar är källhänvisningar på olika hemsidor med presentation av antavlor m.m. Skulle jag räkna upp alla exempel skulle det inte få plats här.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)