Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Fikarummet   >  
Mösse-Lars "Elsa"
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post7270) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Kenneth Wulcan (Wulcan) - Fredag den 09 juli 2010 kl. 23.26
Jo, det var en dam i basker som alltid cyklade och var gift med "Mösse Lars". För att försöka göra det kort "Mösse Lars " var revisor ( mer än törstig på vissa drycker, men en annan historia) och hon från släkten Roos vilket hon gärna skröt om. Och var på skarabôrska lite "tetier". En gång var hon i Lindells affär och handlade på 60 talet. I affären som var på landsbygden fanns det en bänk till höger där gubbarna tog en pilsner eller två medan fruarna väntade på att bli expideterade. Då det var hennes tur frågade hon efter priset på äpplen, tyckte det var dyrt. Då sade en av gubbarna på bänken: Ho kan kåmma å plocka i trägår`n hemma di lgger bara å rôttnar. Elsa fortsatte att handla, men när hon skulle lämna affären kom hon på de ut lovade äpplena. Och ropade högt till handlaren.
Kan handlare Lindell, säga mig vem den vänlige herren som så gärna ville befrukta mig.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)