Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Fikarummet   >  
Husdjur på släktporträtt?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15134) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Onsdag den 09 juli 2014 kl. 23.50
Detta låter underligt men 2014-07-07 kom följande fråga upp på My Heritage på Facebook:

"Vad tycker du om att ha med en hund som en del av ett släktporträtt?"

Jag svarade då att en hund ingår ju knappast i släkten. Samma sak menar jag skulle gälla även övriga husdjur.

Vad säger ni?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15136) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Stig-Ove Wisberg (Stigove_wisberg) - Torsdag den 10 juli 2014 kl. 11.49
Varför skulle inte en hund kunna vara med på ett släktporträtt. Tänk dig 47 personer uppställda och längst fram ligger en hund som de alla känner till och kanske har ett antal upplevelser med. Vilket bra samtalsämne vid träffarna.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15139) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson (Xian) - Fredag den 11 juli 2014 kl. 00.03
Vid avfotografering av folket på en bondgård var det viktigare att få med hästarna än pigorna och drängarna.

Min farmors far var kogubbe. Han är avporträtterad tillsammans med en präktig avelstjur på lantbruksutställningen på Vämmöslätten när förra seklet var ungt. Jag tror inte det var Karl Emanuel Karlsson som var huvudmotivet det var nog tjuren. Men det kan kvitta för det är det enda kortet vi har på honom. Eller tjuren. Jag har funderat på hur Karl Emanuel tog sig hela vägen till Vämmö och hem igen. Förmodligen kom han leanes med en tjur.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15141) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Fredag den 11 juli 2014 kl. 12.29
Sten,
jag förmodar att du aldrig haft en hund...?

På visit- och kabinettskort finns hundar och katter med, till och med kort med enbart ett husdjur förekommer, så varför skulle dom inte kunna vara med på en släktbild? Ett porträtt föreställer väl (för det mesta) enbart en person.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15142) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Fredag den 11 juli 2014 kl. 13.20
Nej jag har aldrig haft hund men det var närmast för att kunna få en saklig diskussion om ämnet för att det är så erfarna på området här.

Nu är det också så att det som visades var flera mindre foton som vart och ett ingick i ett större.

Det var därför jag var lite skeptisk, men som sagt det är ju aldrig för sent att ändra inställning.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)