Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Fikarummet   >  
Kors vad det vimlar
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17550) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Måndag den 11 september 2017 kl. 06.27
Kors vad det vimlar av båtar på fjärden idag. Inte nog med att man inte får fotografera dem. Man får inte heller lägga ut bilderna på nätet.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17551) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Måndag den 11 september 2017 kl. 10.07
Är det de bilderna som du inte får ta som du inte får lägga ut på nätet? :-)

Allvarligt talat är det naturligtvis bara trams i kubik att man inte får fotografera fartyg som deltar i de pågående övningarna. Jag tror nog att ryssarna vet hur såväl spillrorna av den svenska stormaktsflottan som övriga länders fartyg ser ut - inte minst när man själva av en ren tillfällighet har samtidigt pågående egna övningar på samma Östersjö... Men fotograferingsförbudet kanske gäller på ryska fartyg också? :-)

Sedan finns det ju något som heter satelliter - där man i det närmaste kan läsa flasketiketterna ombord på fartygen...
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17552) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Måndag den 11 september 2017 kl. 21.14
Det påminner mig om flaggen som utbilda oss i igenkänningsteknik. Han visade siluettbilder på olika militärbåtar från Ryssland, Polen och Östtyskland. Vi undrade varför vi fick se några bilder på båtar från andra länder. Flaggen tittade förvånat på oss precis som om han aldrig hade hört frågan förut. Så sa han: "dom har inte skickat några".
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17553) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Tisdag den 12 september 2017 kl. 11.57
I kväll har Dick Harrison en föreställning på Marinmuseum. Han ska föreläsa om världsarvet. Jag tänker gå dit och höra om han vet något som jag inte vet. Det är ju gratis inträde. Förköp 15 kr.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17556) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Torsdag den 14 september 2017 kl. 18.44
När kan man fotografera fartygen? – När de är på väg in till hamnen innan de lägger till.

Man kan tyckar att det skulle gå lika bra från Aspöfärjan innan den lägger till strax intill.

Yxlan räds inte ens det största av flottans stolta skepp: Liten men tuff.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post17557) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Fredag den 15 september 2017 kl. 12.30
"Stor militärövning påverkas av ovädret"
"– Vi väntar oss stormbyar på upp emot 20 m/s under kvällen och natten och då kommer vi söka väderlä bakom Borgholm eller kanske gå in i någon hamn och vänta ut det, säger Jimmie Adamsson."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/militarovning-paverkas-av-ovadret

Jag har varit i kontakt med en trovärdig och sjövan ölänning. Han har inte sett till några militära båtar. Varken bakom eller framför Borgholm.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)