Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Fikarummet   >  
Endast Sverige svensk strategi har
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19346) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Onsdag den 23 december 2020 kl. 09.59
Inrikesminister Mikael Damberg i Aktuellt: "Vi har inga planer på att byta strategi, eftersom den första punkten i strategin är att minska smittspridningen..."

Vakna, klockan är mycket!

Om en busslast resenärer lämnar Stockholm för en resa till Kiruna och chaufför Damberg börjar köra söderut, så är det sannolikt någon som påpekar att han nog borde köra åt andra hållet. "Jag har inga planer på att byta körstrategi, eftersom den första punkten i strategin är att nå Kiruna", svarar Damberg då. :-)

Goddag, yxskaft. Frågan är inte vad målet är - frågan är hur man når dit. Det första man bör göra är att sluta lyssna på Carlson, Tegnell och de andra nissarna i Folksagomyndigheten. Se vad man säger i motsvarande myndigheter i andra länder och bland forskare på universitet världen runt.

"Munskydd får aldrig ersätta avstånd", säger pajasen Johan Carlson. Men avstånd skyddar inte mot virus på aerosoler, de allra minsta dropparna som är så lätta att de hänger kvar länge i luften, långt efter att vi lämnat platsen. Och om bara de med symptom ska testas, så missar vi hälften av alla smittade, eftersom hälften av alla som testar positivt saknar symptom. Hälften av alla smittade som sprider viruset vet alltså inte om att de är smittade och stannar därför inte hemma.

I båda dessa fallen - att skydda sig mot luftburet virus på aerosoler och hindra smittade utan sympton att sprida smittan vidare - finns det bara ett skydd: Munskydd!

Och Carlsons amerikanske motsvarighet - Robert Redfield, chefen för CDC - säger att munskydd kan vara minst lika effektivt som vaccin!

I klimatfrågan finns det som bekant en liten minoritet forskare som inte anser att det är något allvarligt problem. De brukar i svenska media kallas "klimatförnekare" och viftas bort som oseriösa som man inte ska lyssna på. Tänk tanken att SMHI hade tillhört dessa "klimatförnekare" (det gör man naturligtvis inte, ska sägas för undvikande av missförstånd) hade då den åsikten i svenska media framställts som den seriösa och korrekta inställningen i klimatfrågan bara för att en svensk myndighet hade stått för den?

Precis så är det ju i coronafrågan. Här ska vi lyssna på Folkhälsomyndigheten. Det är en svensk myndighet, och de är experter och vet naturligtvis vad man talar om. Jaså? I coronafrågan har vi en svensk myndighet som tillhör den lilla minoriteten med den avvikande åsikten - så varför ska vi lita på dem? Visar resultatet av deras "strategi" att de vet vad de sysslar med, när vi jämför med andra länder, särskilt våra närmaste grannar?

Inte ens kungen, som normalt inte säger något som kan uppfattas som ett politiskt ställningstagande, kunde låta bli att säga att den svenska strategin är misslyckad. Det ansågs tydligen som ett kontroversiellt uttalande. Men det är ju inte mer kontroversiellt än att säga att det regnar i Borås. :-) Det är ju bara att konstatera faktum. Kungen sa att kejsaren är naken, men det hade ju alla redan sett - det vara bara ingen som vågade säga något...
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19348) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Torsdag den 24 december 2020 kl. 01.15
KVÄLLSPOSTEN [2020-12-22]

Hon berättade också att det faktiskt inte var det muterade viruset som låg bakom gränsstängningen mot Danmark. I stället säger Linde att det är för att den danska regeringen valt att stänga sina köpcenter. Medan man lokalt i Skåne har köpcenter öppna.
– Vi stängde gränsen för att danskar inte ska åka över och turista och ha trevligt, säger Ann Linde i TV4 Nyhetsmorgon.

Utrikesministern bryr sig inte om vad hon vräker ur sig. Hon säger alltså att ‘vi’ stängde gränsen för att stoppa gränshandeln. ‘vi’ stängde med andra ord inte gränsen för att stoppa smittspridningen.

Förklara det för de danskar som inte kan komma hem och fira jul med familj och vänner på Bornholm. De ska Inte få träffa mor och far på grund av att den svenska utrikesministern inte tycker att de ska få ha trevligt i jul. En lagom så trevlig julklapp dan före dan före dopparedan.

Min dotter bor i Köpenhamn och kommer hem idag för att stanna några dagar över jul. Det är inga problem eftersom hon är svensk medborgare och kan resa vart hon vill i Sverige. Och resa tillbaka in i Danmark då hon bor och arbetar i Köpenhamn.

Det känns inte rättvist att Anna Linde säger att vår danska vänner inte ska få ha det trevligt över jul.

En annan familjemedlem ska resa hit från Berlin. På grund av engagemang räknar hon med att resa den 26:e. Antingen tåg Berlin-Rostock/Trawemûnde färja till Trelleborg Pågatåg till Malmö och Öresundståg till Karlskrona. Alternativt flyg Berlin till Stockholm Arlanda och tåg Arlanda-Stockholm-Karlskrona. Hade hon varit svensk medborgare hade hon kunnat åka tåg hela vägen från Berlin eller flugit till Kastrup och tåg resten av vägen. Tror jag. Allt detta besvär för att danskarna har vallfärdat till Väla utanför Helsingborg. En del har förstås åkt till Väla. En del har väl åkt till Center Syd.

Vem har sagt att livet ska vara enkelt. God jul på er allihopa.

P.S. Vi fick en trevlig julklapp av dotter. En utekväll i København med smørrebrød och øl och kanske en lille en. Frågan är när?
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)