Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Övriga ämnen   >   Nutida lagar   >  
Personuppgiftslagen (PUL)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12125) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson - Torsdag den 21 juni 2012 kl. 03.22
Riksarkivets avdelning SVAR, införde för några år sedan en 100-årsgräns för publicering av personuppgifter. Det var ju något som infördes även i flera stora diskussionsfora samt bl.a. i DISBYT. Dessa åtgärder vidtogs med hänvisning till PUL.

Nu ändrade ju Riksarkivet detta för ett par år sedan till att gälla den 70-åriga sekretessgränsen som finns i den f.n. gällande lagstiftningen om offentlighet och sekretess.

Nu är min fråga:
I vilken utsträckning påverkar PUL den grundlagsfästa offentlighetsprincipen och all forskning över huvud taget?
Jag har lite fler frågor, men återkommer till det.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12149) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson - Lördag den 23 juni 2012 kl. 07.44
Sedan påverkar väl också PUL i viss mån de gallringsbeslut som fattas av Riksarkivet och därmed insynen i de offentliga handlingarna?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14249) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson - Fredag den 04 oktober 2013 kl. 08.46
Datainspektionen är ju den myndighet som övervakar att datalagstiftningen följs.
Jag vet inte om det här passar in här men Forumguiden får väl flytta på det annars.
Datainspektionen granskar hur Facebook används.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)