Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Övriga länder   >   Kanada   >  
Utvandrat till Kanada 1978 (ambassadfråga)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12251) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christina Sylejmani (Christina) - Fredag den 13 juli 2012 kl. 11.28
Hej alla duktiga!

Jag vet inte om jag postar frågan rätt men jag chansar.

Jag har alldeles nyligen varit i kontakt med Stockholms stadsarkiv och tydligen så har jag en släkting som utvandrat till Kanada. Tyvärr så stod det inte var i Kanada han utvandrade till,
men jag fick veta att jag kunde ta kontakt med ambassaden för att få veta var i Kanada min släkting for.

Jag har ingen kunnighet/erfarenhet alls angående detta med ambassader, så jag undrar om det kan tänkas vara den svenska ambassaden man hör av sig till eller Kanadas ambassad i Sverige?

Mvh,
Kina.

(Ändrat av Christina den 13 juli 2012 kl. 12.21.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12252) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Fredag den 13 juli 2012 kl. 13.30
Jag tror säkert att det är Sveriges ambassad i Kanada.

I samband med krig eller naturkatastrofer i andra länder, så brukar det ju sägas att UD/ambassaden har fått eller försökt att få kontakt med svenskar som bor i landet. Så på något sätt håller de väl reda på vilka som bor där.

Kanske får man besked från den svenska folkbokföringen när någon anmäler flyttning utomlands? Men det blir väl värre om man sedan flyttar inom det nya landet eller vidare till ett annat land...
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12254) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christina Sylejmani (Christina) - Fredag den 13 juli 2012 kl. 15.08
Hej
och tack för svar!

Innan jag ringde stadsarkivet så hade jag kontakt med folkbokföringen men de hade inga uppgifter alls, och de tipsade mig att ringa stadsarkivet där jag fick infon.

Mvh,
Kina.

(Ändrat av Christina den 13 juli 2012 kl. 15.10.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)