Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Om Arkivguidens Forum   >  
Inläggsabonnemang per epost
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post990) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Arne Granquist (Arneg) - Söndag den 05 oktober 2008 kl. 13.43
Hur gör man för att slippa få ett epostmeddelande för nya inlägg under Test.
Får nu post på alla Test inlägg och de kan bli många med tiden
Vill behålla denna funktion för "riktiga" ämnen som jag är intresserad av
Arne
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post993) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Forumguide) - Söndag den 05 oktober 2008 kl. 13.59
Du får testinläggen för att alternativet "Svar på dina inlägg (andras inlägg i 'dina' diskussioner)" är förkryssat som epostval i din profil. Och du har gjort ett testinlägg.

Men så fort ditt inlägg försvinner från Testinlägg, så är det inte en av 'dina diskussioner' längre, och då upphör eposten därifrån. (Testinläggen raderas automatiskt; ett inlägg är borta när det har gjorts 10 nya inlägg efter.)

Om du vill ändra inställningarna för epostabonnemang, så gör du det i din profil genom att logga in under Användarkonto.

PS!

Det är numera ändrat, så att endast 5 inlägg sparas i testdiskussionerna. När det sjätte inlägget görs, så raderas alltså det första.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1075) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anders Berg (Zzz) - Tisdag den 07 oktober 2008 kl. 14.58
Rubrikerna i eposten blir inte så läsvänliga med html-kodning:

Arkivguidens Forum: Småland (socknar S-Ö)

Är det verkligen nödvändigt numera att koda åäö på detta sätt? Vilken webbläsare klarar inte att visa dessa tecken?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1076) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Forumguide) - Tisdag den 07 oktober 2008 kl. 15.10
Nej, så ska det inte se ut. Och det är redan åtgärdat. Skulle det dyka upp någon mer rubrik med liknande abrakadbra i texten, så är det bara en 'rest' som i så fall korrigeras så att den ser riktig ut i fortsättningen.

Jag återkommer om en stund under en annan rubrik med en förklaring till det hela; det berör också utseendet på inläggsinledningarna som syns i sökresultaten. (Se 'Underliga' tecken i sökresultat och rubriker.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1110) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Henrik Törnqvist (Hkt) - Onsdag den 08 oktober 2008 kl. 13.27
Hej!

Borde inte standardalternativet vara att man inte ska bli aviserad alls? Och att man aktivt får välja till de man vill ha? Visserligen var det ju bara meddelanden och egna inlägg+svar som var förvalda, vilket torde göra att man inte får allt för många mail.

Med vänlig hälsning,

Henrik Törnqvist
Örebro
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1117) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Forumguide) - Onsdag den 08 oktober 2008 kl. 14.02
Jag har väntat på den frågan... :)

Anledningen till att Meddelanden är förkryssat är att där kan lämnas viktiga upplysningar om forumet som ingen bör missa.

Och att egna inlägg och svar på egna inlägg (andras inlägg i 'dina' diskussioner) är förvalda, beror på erfarenheten från annat håll att det händer att folk glömmer bort ett inlägg man har gjort eller under vilken rubrik det gjordes, och så upptäcks inkomna svar först långt efteråt.

Därför är de alternativen förvalda för dem som är nya i forumet. Men detta går ju lätt att ändra själv, om man inte vill ha dessa inlägg.

Men många är ju inte 'nykomlingar' när det gäller hur forumet fungerar - så visst kan det vara helt blankt där från början, om förvalen upplevs som irriterande pekpinnar.

Fler som har synpunkter på detta?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1121) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Forumguide) - Onsdag den 08 oktober 2008 kl. 15.03
Det behövs inga fler synpunkter... :)

Förvalet är nu borttaget (för dem som registrerar ett konto från och med nu alltså).

I stället har jag lagt till några extra rader om epostabonnemanget i mejlet med aktiveringsnyckeln för nya konton.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1387) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Tisdag den 14 oktober 2008 kl. 17.45
Har aldrig fått så mycket mail på ett dygn som när jag började skriva i detta forum......
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1389) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Forumguide) - Tisdag den 14 oktober 2008 kl. 18.43
Det går att ändra inställningarna för epostabonnemanget i din profil, så att du får mindre epost - eller mer, om du föredrar det... :) (Se under Användarkonto överst till höger på alla sidor.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1395) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Tisdag den 14 oktober 2008 kl. 20.34
Har gjort lite ändringar så nu får man se vad som händer.....
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3476) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Forumguide) - Lördag den 14 mars 2009 kl. 20.43
Rubriken har ändrats från "Epostavisering" till "Inläggsabonnemang per epost".

Och några inlägg har flyttats till den nystartade diskussionen Användarnas epostadresser.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)