Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Meddelanden   >  
Arkivguidens Forum har öppnat!
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post918) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Forumguide) - Fredag den 03 oktober 2008 kl. 20.57
Arkivguidens Forum har öppnat!

Välkommen till ett nytt forum för släktforskning och hembygdsforskning!

Den första frågan som en del personer med erfarenhet av Anbytarforum ställer är säkert: "Varför startar man ett nytt forum?"

Andra personer med erfarenhet av Anbytarforum förstår mycket väl varför ett nytt forum har startats.

Men det finns egentligen inte någon anledning att fördjupa sig i den saken här. Det viktiga är trots allt hur Arkivguidens Forum fungerar. Sedan kan var och en själv ta ställning till vilket forum man föredrar - eller vara aktiv i båda, vilket naturligtvis går alldeles utmärkt.

Om bakgrunden kan bara kort sägas att om man har många års erfarenhet av både hur Anbytarforum sköts och hur de användare bemöts som kommer med synpunkter och förslag på förändringar - ja, då återstår till slut inget annat än att starta ett nytt forum.

Men när det är sagt, så är det viktigt att påpeka att Arkivguidens Forum inte ska vara något 'anti-Anbytarforum-forum'! Absolut inte! I Arkivguidens Forum ska diskuteras släkt- och hembygdsforskning - inte Anbytarforums väl och ve. Inte heller ska här diskuteras 'förbundspolitik', alltså Släktforskarförbundets verksamhet.

Arkivguidens Forum ska vara ett forum för alla släkt- och hembygdsforskare - oavsett om man har den ena eller andra uppfattningen i olika 'förbundspolitiska' frågor eller är totalt ointresserad av sådant.

Den som vill diskutera Släktforskarförbundet (inklusive Anbytarforum) får alltså göra det i ett annat forum. NOG:s Forum kan rekommenderas.

Men så här vid starten av Arkivguidens Forum är det dock ofrånkomligt att se närmare på vad som är annorlunda jämfört med Anbytarforum. Det görs - inte helt ologiskt - under rubriken Skillnaden mellan Arkivguidens Forum och Anbytarforum.

Avslutningsvis bör kanske påpekas en skillnad till mot Anbytarforum (som inte nämns på den länkade sidan ovan): Arkivguidens Forum har ingen anställd funktionär för att sköta forumet. Det är dock, som bekant, inte alltid som det blir gjort som behöver göras även om det finns en sådan.

Här finns dock viljan - och förhoppningsvis också kunskapen - för att göra det som behöver göras. Så jag hoppas på överseende om det ibland tar lite längre tid än fem minuter att fixa till något.

Förhoppningsvis ska ändå alla användare av Arkivguidens Forum anse att man får valuta för pengarna... :)

Sedan finns det säkert saker och ting som inte fungerar perfekt från början - även om 'allt' har testats och testats igen. Men då är det bara att skriva en rad: Om Arkivguidens Forum.

Välkommen till Arkivguidens Forum!
Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)