Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Meddelanden   >   Äldre meddelanden   >  
Tillfälligt avbrott
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4232) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - forumguide - Tisdag den 19 maj 2009 kl. 16.02
Följande information har i dag kommit från Arkivguidens webhotell:
"Imorgon onsdag [den 20 maj] kommer PEAB utföra sprängningar inom närområdet av serverhallen. De ansvariga hos dem för att säkra byggnader i närheten uppskattar att det är en låg risk men kan heller inte ge några garantier för exakt hur kraftig sprängningen blir.

Eftersom vi inte kan få några garantier så har vi beslutat att stänga ner alla servrar 5 minuter före sprängningen och starta upp direkt igen efteråt för att vara på den helt säkra sidan.

Avbrotten bör bli 6-12 minuter per sprängning. Vi har fått en uppskattning på att dom kommer göra två sprängningar med cirka en timmes mellanrum men de kan heller inte garantera att det inte blir fler.

En kontaktperson kommer vara hos oss under tiden det pågår för att ge oss förvarning innan sprängingen sker.

Förvarningstiden är beklagligt kort och beror på att sprängningen var oplanerad enligt PEAB, vi fick själva först igår en antydan om att den skulle ske, och först idag någon uppskattning på risknivåer."
De här avbrotten är alltså något som ligger helt utanför Arkivguidens kontroll.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4233) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - forumguide - Tisdag den 19 maj 2009 kl. 18.12
Ett tillägg till ovanstående besked har inkommit:
"PEAB har uppdaterat sitt sprängschema, istället för en kort serie kraftigare sprängningar kommer en större serie svagare utföras. Den första som kommer vara den kraftigaste kommer utföras 08.00 eller så snart som möjligt därefter.

Dom har placerat mätutrustning i hallen och värdena kommer kontrolleras efter den första sprängningen, om den är inom tolerabla nivåer så är förhoppningen att några ytterligare stopp inte kommer behöva göras förutom det första kring 08.00."
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4241) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - forumguide - Onsdag den 20 maj 2009 kl. 10.21
Senaste nytt på onsdag morgon:
"Sprängningen skedde närmare 08.30 än 08.00, vi blev tillsagda att påbörja nerstängningen lite väl tidigt så avbrottet blev lite onödigt långt.

På den positiva sidan så var mätvärdena långt under gränsvärden och inga fler stopp bör behöva göras under dagen om vi inte får någon annan information av PEAB."
Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)