Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Meddelanden   >  
Inlägg är välkomna!
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11600) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Forumguide) - Lördag den 17 mars 2012 kl. 00.06
På Arkivguidens Forums förstasida står: "Diskutera och fråga om allt med anknytning till släktforskning och hembygdsforskning"

Alltså diskutera och fråga om allt... Det är m.a.o. inte bara när man har frågor eller svar som man är välkommen att göra inlägg här. Detta sägs på förekommen anledning och för undvikande av missförstånd.

Det som i dagarna har skett i ett stort och välkänt släktforskningsforum (vilket kan göra det samma) - raderingar av ett stort antal inlägg för att de inte var "svar på någon tidigare ställd fråga" - det är alltså något som inte skulle kunna ske i Arkivguidens Forum.

I Arkivguidens Forum finns inte någon "ordningsregel" som säger att användarna ska "minimera antal inlägg och innehåll i varje inlägg". Den yttersta "minimeringen" av antal och innehåll är ju att inte skriva något alls - och har man den synen på önskvärd aktivitet från användarnas sida, så är det ju ingen större poäng med att driva ett diskussionsforum...

I AGF är alla inlägg om släkt- och hembygdsforskning välkomna. Här behöver man alltså inte sitta och vänta i en vecka, fyra månader eller tre år innan någon annan - äntligen - ställer en fråga om det som man vill berätta om. :-) Har man funnit intressanta historiska fakta, så är man alltså välkommen att skriva inlägg om detta - helt oombedd - inlägg som förhoppningsvis leder till nya inlägg från andra forskare.

Kort sagt: Arkivguidens Forum är ett diskussionsforum.

(Detta meddelande är enbart avsett som en upplysning om vad som gäller i Arkivguidens Forum, inte som en recension av något annat forum.)
Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)