Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Meddelanden   >  
Användarnas epostadresser
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16576) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - forumguide - Måndag den 27 juni 2016 kl. 00.22
Hittills har följande gällt ang. användarnas epostadresser:

· Epostadresserna har varit dolda i profilerna. Förutom resp. användare själv har alltså endast forumets administratör/moderator (d.v.s. jag) kunnat se dem.

· Den användare som har velat ha sin epostadress synlig i den offentliga profilen har kunnat skriva in den där som en valfri uppgift.

· Den som har velat komma i kontakt med en annan användare har kunnat sända ett mejl via forumets epostsystem, genom formuläret som nåtts med länken "Klicka här för att sända epost till [användarens namn]" som funnits i varje profil. (Också avsändaren har behövt ett användarkonto; ingen annan har alltså kunnat utnyttja forumet för att sända epost.)

De två första punkterna kommer att gälla även i fortsättningen, men inte den tredje. Orsaken till ändringen kan du läsa mer om i diskussionen Internettjänster: Anbytarforum (i två inlägg den 27/6 kl. 0.18 och 0.21).

Eftersom epostadresserna kommer att förbli dolda som standard och det inte längre kommer att gå att skicka mejl via forumet, så behöver du alltså skriva in din epostadress i profilen om du vill att andra forskare ska kunna komma i kontakt med dig per epost. (Andra når profilen genom att klicka på skribentens namn i ett inlägg. Någon offentlig lista med alla användare finns inte i forumet.)

För att ändra detta behöver du logga in i profilen (inloggningen kan också nås under Användarkonto överst till höger på alla sidor i forumet).

Epostadressen skrivs in i profilen under "Valfria uppgifter"; ordet Epostadress (eller Kontakt eller vad du väljer att kalla det) i rutan "Rubrik" och själva adressen i rutan "Text".

Men det kan då starkt rekommenderas att byta ut @ mot något annat, t.ex. en parentes (tom eller innehållande ett tecken eller ord); det är också möjligt att skriva en kommentar efter den 'kodade' adressen (i samma ruta). Detta kan då förstås av mänskliga läsare, men inte av spamrobotar som 'dammsuger' nätet på epostadresser.
Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)