Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Kungliga ätter   >  
Regerande kungahus i Sverige
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12049) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Onsdag den 13 juni 2012 kl. 20.34
Kungariket Sveriges regerande kungahus heter Bernadotte. Kronprinsessan torde bli den sista regerande personen av detta kungahus om hon inte abdikerar och låter brodern ta över.

Om hennes dotter sedan tar över tronen. Vad har kungahuset då för namn? Om denne dotter i sin tur får barn, blir det då ännu ett nytt namn för ett kungahus? Kungahusets namn beroende på vem hon evetuellt skulle gifta sig med?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12056) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Johan R. Sjöberg (Sukulainen) - Torsdag den 14 juni 2012 kl. 07.04
De kommer nog själva att säga sig tillhöra dynastin Bernadotte. Enligt en agnatisk princip gör de naturligtvis inte det och ironiskt nog så kommer namnet Westling från Daniels farfars mor. Prins Daniels farfars farfars farfar hette (enligt senaste utgåvan av "Bernadotteättlingar" av Ted Rosvall) Anders Eriksson. Anders Erikssons hus?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12064) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Torsdag den 14 juni 2012 kl. 15.23
Borde vara svårt att ge detta hus ett namn. Det borde finnas ett antal generationer till att tillgå på svärdsidan före Anders Eriksson. Att kalla huset för Anders Erikssons hus som inte varit påtänkt som statschef. Nja.

Huset Westling kanske inte är så dumt i alla fall. Stannar dock i och med deras dotter. Generationerna före vårt nuvarande kronprinspar har inte varit påtänkt som statschefer. Och då är det släkten på svärdsidan som avses.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19231) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Fredag den 20 november 2020 kl. 01.10
I kvällens avsnitt av 'Drottningarna' fick man intryck av att drottning Desiderias tillvaro i vårt land var på det hela taget dyster. Men man glömde berätta om den förtrollade aftonen i Ramlösa när den dansante fiskaren Ola Gudmundsson svängde runt med sin drottning i dansens virvlar. Hon kunde inte få nog av den galante kavaljeren. Den balaftonen talades det om länge i Raus och Ramlösa. Den lånta fracken måste Ola lämna tillbaka. Det gick ju inte an att en fiskare gick omkring i frack. Byxorna fick han behålla. Drottningen lär ha tagit det med jämnmod när hon fick veta att det var en man av folket hon bjudit upp till dans. Ja det var väl han som bjöd upp först.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19249) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Söndag den 22 november 2020 kl. 23.12
Förtrollad afton i bubbelvatten...
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)