Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar G-J)   >   Göteborgs domkyrkoförsamling   >  
Olof August Persson (född 1840) med familj
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4934) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Söndag den 27 september 2009 kl. 18.06
Kan man få lite hjälp på vägen? Fritiof, son till Olof August Persson och Matilda Laurentia Forsberg föds i Domkyrkoförsamlingen 1870-12-28, C:12, sid 432. Hemvist enl boken B650. Var kan jag hitta familjen i? Har letat utan framgång. Snälla ................
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4935) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Eivor Andersson (Eivora) - Söndag den 27 september 2009 kl. 18.36
Hej,
Här är ett par skärmdumpar från CD_skivorna sveriges befolkn. 1890 och 1900.
frit

fr


Hälsn. Eivor
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4936) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Söndag den 27 september 2009 kl. 18.43
Hej Laila

Kolla nedanstående källhänvisning

Göteborgs domkyrkoförsamling AIa:8 s.650

Familjen finns antecknad på denna sida men de verkar flyttat.

Hälsningar

Håkan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4937) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Söndag den 27 september 2009 kl. 18.46
Jag tolkar det som om familjen, de som inte stod antecknade som avlidna på ovanstående uppslag, utflyttade till Masthugget 1883 1/5.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4939) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Söndag den 27 september 2009 kl. 20.08
Tack båda två. Håkan, hur kunde du koppla ihop B650 med den den boken? Skall nu leta i Masthugget för att se vad som händer dem.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4940) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Söndag den 27 september 2009 kl. 20.57
Att det blev just den boken var lite av en slump då det finns elva böcker med personalförteckningar (liknar husförhörslängder) enligt förteckningen på Arkiv Digital där år 1870 kan tänkas ingå. Hälften av böckerna innehåller information om gifta/familjer (t.ex. AIa:8) och hälften information om de ogifta invånarna (t.ex. AIa:9) så det var den förstnämnda boken man fick ta då föräldrarna till den du frågade efter förmodligen var gifta.

Upptäckte också att familjerna stod antecknade i alfabetisk ordning. Sedan angav du beteckningen B650. Vet ej vad "B" står för men förmodade att 650 var sidnumret och när jag kikade på denna sida så fanns familjen antecknad där.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4942) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Eivor Andersson (Eivora) - Söndag den 27 september 2009 kl. 21.16
Den första Fritiof är nog inte rätt. Det fanns en annan i undre bilden.
Men den andra familjen verkar stämma.
Modern står som änka i sv.befolkn. 1900.

Hälsn. Eivor
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4949) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Måndag den 28 september 2009 kl. 13.36
Det var bra att du inte brydde dig om att det stod "B", Håkan; om du hade gjort det, så hade du hamnat fel - det borde nämligen ha stått C 650... :)

AIa:8 är den volym som tidigare kallades "Giftas personal litt C", och där finns de alltså på sidan 650.

"Giftas personal litt B", som det alltså felaktigt hänvisas till från födelseboken, är (åtminstone numera) uppdelad på två volymer, och det är i AIa:6 som både bokstaven P och sidan 650 finns. Men där finns de inte på sidan 650 (som innehåller bokstaven S).

Att det är personalförteckningsvolymerna som bokstäverna syftar på står klart när man kontrollerar övriga på samma sida i födelseboken. De uppgifterna stämmer; t.ex. familjen på raden under i födelseboken, som finns i - C 650! :)

Upplysningar om de gamla beteckningarna på personalförteckningarna framgår av anmärkningarna för respektive volym i landsarkivets arkivförteckning. Förteckningens anmärkningar finns också i rutan "Info" vid volymlistan hos Arkiv Digital.

När det gäller flytten till Masthugget den 1/5 1883, så rörde de sig förmodligen inte ur fläcken... :) Det var den dagen som Masthuggs församling bildades, så de överfördes m.a.o. bara till den nya församlingens böcker.

I flyttkolumnen står också "W H 16 A", vilket betyder Västra Haga 16 A.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4950) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Måndag den 28 september 2009 kl. 13.53
Det är inte dumt alls att vår allvetare Jörgen Tollesson kommer med klargörande inlägg ibland. Lite intressant att läsa dem.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4957) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Måndag den 28 september 2009 kl. 15.18
Jag försökte att följa familjen till Masthugget eller W H 16A. Jag kan inte hitta V Haga i AD däremot finns Östra Haga. Av Jörgens inlägg verkar det ju som om familjen skall finnas kvar på den gamla adressen, är det så Jörgen??
Jag tittade också i utflyttningslängden för Domkyrkoförsamlingen och det verkar som om en massa personer har förts över till Östra Haga men jag förstår inte hur jag skall hitta dem igen.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4958) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Måndag den 28 september 2009 kl. 15.24
Hallååååå, Jag hittade dem i Oskar Fredrik. Glädjen blir ju inte långvarig när de redan samma år flyttar till Katl Johan så nu är det dags att finkamma böckerna igen. Men som du sa en gång tidigare Jörgen, släktforskning skall inte vara lätt.

Om jag nu hade gjort detta för egen del men för att hjälpa en vän som inte har en susning om sina förfäder,
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)