Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar G-J)   >   Göteborgs domkyrkoförsamling   >  
Karl Adolf Långström
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3572) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Söndag den 22 mars 2009 kl. 15.54
Jörgen

Du har varit vänlig nog att hjälpa mej tidigare och jag kommer nu med en ny fråga.
Långström, Karl Adolf flyttar från Stockholm till Domkyrkoförsamlingen 1907-08-20 och skall finnas på 14 roten /116 vilket han också gör. Bok AIIa:20, sid 5362B. Flyttar sedan Vasa 1907-12-31. Är det en fysisk flytt och kan han finnas i de böcker som Svar har?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3575) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Söndag den 22 mars 2009 kl. 19.33
Det är samma sak med honom; han bor kvar på samma ställe och förs över till den nybildade församlingens böcker vid årsskiftet.

Och så här ser det ut i Vasa AIIa:3, sidan 463:

Vänstersidan:
Vasa 1

Och höger:
Vasa 2

(Bilderna från SVAR.)

Han flyttar alltså tillbaka till Maria församling i Stockholm redan i februari 1908. Jag tycker i varje fall att månaden ser ut som en 2:a.

Hans yrke är agent. Han kanske bara var på ett kort hemligt uppdrag i Göteborg... :)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3576) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Söndag den 22 mars 2009 kl. 22.16
Karl Adolf Långström, också kallad Calle Lång av Ewert Taube. Han är förebilden i Taubes visa "Portugisen", var fiskhandlare och bodde på Gyllene Freden i Stockholm.

Han var som du säger antagligen på ett kortare uppdrag i Göteborg.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)