Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar G-J)   >   Gällstad   >  
Systrarna Hansdotter - Anna Stina, född 1815, och Lena Greta, född 1817
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8832) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Torsdag den 03 mars 2011 kl. 12.47
Anna Stina Hansdotter, född 10/5 1815 och Lena Greta Hansdotter, född 8/10 1817 skulle båda vara födda i Gällstad. Har kikat i födelseboken utan resultat och jag tappade bort dem i Morlanda när jag skulle söka mig bakåt i böckerna.

Morlanda AI:a s.147

Kan bara konstatera att det är härligt när det krånglar. Och undrar om det är någon annan som hittat dem
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8833) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Torsdag den 03 mars 2011 kl. 14.47
Jag förmodar att du menar AIa:18 sidan 147 (eg. sidan 146)? Där finns dom iallafall och ett tips kan ju vara att söka i inflyttningslängden. :)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8834) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Torsdag den 03 mars 2011 kl. 14.54
Har kikat i inflyttningslängden också utan resultat. Är nog säkert på sidan 146 som du skriver.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8837) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Torsdag den 03 mars 2011 kl. 15.05
Det var närmast volymbeteckningen jag menade, du skrev AI:a och det är AIa:18. Det är alltid bra att veta vilken volym man ska titta i.

Försök med Morlanda inflyttningslängd B:3 sidan 4(5), nummer 29 och 30 år 1848. :)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8838) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Torsdag den 03 mars 2011 kl. 15.48
Får tacka för fyndet. Förstår att jag missade dem på ett sätt. När jag letade så utgick jag från att de skulle stå med fullständigt namn vilket de inte gör.

Är nu i Gällstad och letar. Det verkar som om de fortfarande inte kommer från Gällstad församling. Så jag undrar om inte noteringen Gällstad avser Gällstad pastorat istället för församling. Vilka församlingar som vid denna tid ingick i pastoratet får jag ta reda på.

Hälsningar

Håkan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8840) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Torsdag den 03 mars 2011 kl. 15.56
Hittade dem i Tvärred födelsebok :)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)