Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar G-J)   >   Göteborgs domkyrkoförsamling   >  
Birgitta Bruhn, född cirka 1680, gift med Jacob Bornander d.ä.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9512) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Inger Nilsson (Stella) - Tisdag den 07 juni 2011 kl. 19.41
Hej,
Vet ej om jag är i rätt församling men jag chansar.
Jag har en ana Rebecca Bornander Svanhals f 1714 i Göteborg. Hennes far är Jacob Bornander d.ä och Birgitta Bruhn bosatta i Göteborg. Källa har kollat tomtköp. Nu undrar jag om någon kan hjälpa mig att finna föräldrar till Birgitta Bruhn född cirka 1680 och andra frun till Jacob Bornander.
MVH Inger
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9517) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Onsdag den 08 juni 2011 kl. 18.00
Det finns en gemensam bouppteckning från den 17/6 1742 (Göteborgs rådhusrätt EIIIa:10, sidan 679) efter handelsmannen Jacob Bornander senior och hans efter honom avlidna maka Britta Bornander. De hade fem gemensamma barn:

· Avlidne handelsmannen Jacob Bornander junior, vars arvtagare var omyndiga dottern Brita Sophia Bornander.
· Rådmannen Peter Jernstedts fru Anna Christina Bornander.
· Avlidne notarien David Swans änkefru Elisabet Bornander.
· Inspektoren Nils Swanhals fru Rebecka Bornander.
· Handelsmannen Gustaf Cahmans fru Brita Catharina Bornander.

Dessutom hade Jacob senior en son med första hustrun (som inte nämns vid namn), nämligen avlidne Johan Bornander, som i sin tur hade tre barn (som inte heller nämns vid namn).

I bouppteckningen står alltså hustrun Britta med mannens efternamn. Var har du funnit det tomtköp som visar att hennes namn var Bruhn? Och varifrån har du hennes (ungefärliga) födelseår?

Det finns flera generationer präster med namnen Bornander och Bruhn, verksamma i både Båhuslän och Västergötland. Möjligen kan de tillhöra de släkterna.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9537) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Inger Nilsson (Stella) - Lördag den 11 juni 2011 kl. 15.01
Hej.

Tack för din hjälp med bouppt.
Jag har kollat famly search och även Göteborg tomtägare 1637-1807 på något av dessa ställena namngavs hon som Brun.jag har inte skrivit upp vilket stället. *Slarvigt*. Jag har kollat på anbytarforum Jonas Bergströms anor där står Britta som Brun.

MVH Inger

(Ändrat av Stella den 11 juni 2011 kl. 17.01.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)