Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar G-J)   >   Göteborgs domkyrkoförsamling   >  
Jonsson, Johan Alfred - vinhandlare
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9790) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Torsdag den 07 juli 2011 kl. 17.43
Jag har följt en familjs flyttande inom Göteborg. Sista anteckning är Domkyrko AIIa:26, 8 qvart. 17, sid 7053. Kan någon tala om för mej var i Domkyrkoförsamlingen detta var låg?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9791) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Torsdag den 07 juli 2011 kl. 18.43
Tomt 17 i åttonde kvarteret, enligt 1898 års adress- och industrikalender:

Kungstorget 1 och Bazargatan 8. Ägare: Bazaraktiebolaget.

Johan Alfred Jonsson står som vinhandlare i församlingsboken. Kan detta möjligen vara hans firma? Annons i samma kalender:

Johnson och Bogren
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9798) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Torsdag den 07 juli 2011 kl. 20.37
Jaja men, visst är det han. Han flyttar 1904 till Östermalm i Stockholm och gjorde sig en förmögenhet på spirituosa. När John dog hade han Sveriges största privata konstsamling som han donerade till Uddevalla och som hänger på Bohusläns museum. Väl värt ett besök.

Tack Jörgen, roligt att få veta var i Göteborg han bodde.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)