Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar G-J)   >   Hångsdala   >  
Gustava M Larsdotter, född 1875
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12700) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Elin Bildsten (Linnea09) - Fredag den 14 september 2012 kl. 10.03
Jag søker mer information on Gustava M Larsdotter,fødd 1875 i Hångsdala.Vilka var hennes førældrar?Hennes man hetter Anders Wilhelm Andresaaon från Brunnhem f 1858.Han var min morfars far.Min morfar hette Albin Wilsson f 1900.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12733) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Tisdag den 18 september 2012 kl. 13.23
Om namn samt födelseår och -orter stämmer, så är det bara en familj som passar i den s.k. "folkräkningen" 1900, som finns hos SVAR. Anders och Gustava bodde då på Rumpegården i Brunnhems socken.

I originalet av församlingsboken finns de på uppslag 126 i Brunnhem AIIa:1:

Anders Wilhelm Andreasson, född i Brunnhem den 10/12 1858, och Gustava Matilda Larsdotter, född i Hångsdala den 5/6 1875, gifta den 11/6 1895. De har där åtta barn, bland dem Albin Natanael, född i Brunnhem den 13/4 1900.

Enligt inflyttningslängden (Brunnhem B:2, uppsl. 1, n:r 2) kom Gustava från Segerstad den 8/7 1895.

Och det var också i Segerstad som de vigdes (Segerstad E:2, sidan 102, n:r 3).

I vigselboken har hon en hänvisning till uppslag 16 i husförhörslängden (som är Segerstad AI:12), där hon finns med föräldrar och syskon under Anders Torstensgården. Som inflyttningsnotering står "p. 82", alltså pagina (sida) 82 i samma bok. Och dit kom de från Hångsdala 1886.

I Hångsdalas utflyttningslängd (B:6, inget sidnummer, AD-bild 6, n:r 1) framgår att de kom från Storegården, uppslag 65 i husförhörslängden (som för den tidsperioden är AI:6). Och i föregående längd (AI:5, som är samtida med Gustavas födelse) finns de på samma ställe (uppslag 64).

Gustavas födelseboksnotis finns i Hångsdala C:5 (inget sidnummer, AD-bild 31, n:r 5) den 5/6 1875. Föräldrar: Lars Larsson och Lotta Larsdotter, torpare vid Storegården. I husförhörslängden står de som Lars Bryngel Larsson, född i Brismene den 2/12 1834, och Charlotta Larsdotter, född i Kinneved den 16/3 1843.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)