Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar G-J)   >   Herrljunga   >  
Texttydning - Gustav Johansson, utflyttning 1868
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13274) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Gunilla Wilén (Gunilla) - Fredag den 14 december 2012 kl. 13.41
Drängen Gustav Johansson flyttade 1868 från Herrljunga till Molla, Ulfstorp i Odhs pastorat.
I utflyttningsattesten kan jag inte tyda varifrån i Herrljunga han flyttade, så jag kommer inte vidare till husförhören.
Kanske någon kan tyda? Jag har inte lärt mig att lägga in en bild ännu, så jag ger en fererens till
Arkiv Digital:
v43799.b134.s255
Gustav är sjätte personen ovanifrån
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13275) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Fredag den 14 december 2012 kl. 15.03
Hej Gunilla,
han flyttar ut från Tåbol i Tarsled och finns i Herrljunga (Tarsled ingår) AI:7 sidan 179.

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13276) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Gunilla Wilén (Gunilla) - Fredag den 14 december 2012 kl. 17.09
Stort tack Lotta! Fantastisk hjälp.
Hälsar Gunilla
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13284) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Gunilla Wilén (Gunilla) - Söndag den 16 december 2012 kl. 21.55
Försöker följa Gustav Johanssons förflyttningar för att bli säker på att det är rätt Gustav. Datum i födelseboken skiljer sig från den Gustav jag har identifierat i husförhöret. I AD v43873.b192.s176 står det att han flyttade till Haggl 1866, men blir inte klok på var den platsen ligger. Gustav 25/9 1847 född i Hudene.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13286) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Måndag den 17 december 2012 kl. 00.58
Det är en förkortning för Haggården. Det som ser ut som ett l på slutet är bara ett förkortningstecken. (När ett sådant tecken förekommer i texten är det ofta vanskligt att avgöra om det är ett rent förkortningstecken eller ett l inklusive ett förkortningstecken.)

Haggården ligger i Vesene socken i samma pastorat (d.v.s. Södra Björke pastorat, som omfattar socknarna Södra Björke, Vesene, Grude, Jällby och Hudene).

Han finns på uppslag 15 i Vesene AI:6.

Det kan tilläggas för den som inte har Arkiv Digital att "v43873.b192.s176" är AD:s interna kod för Hudene AI:8, uppslag 176.

(Ändrat av Jts den 17 december 2012 kl. 01.17.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13287) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Gunilla Wilén (Gunilla) - Måndag den 17 december 2012 kl. 10.36
Stort tack Jörgen!
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)