Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar K-N)   >   Karl Johan   >  
Julius Alfred Löfås och Emma Justina Lind
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4251) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Fredag den 22 maj 2009 kl. 17.53
I Sveriges befolkning 1890 finns:

Löfås, Julius Alfred med hustrun
Lind, Emma Justina samt ett antal barn. Dessa skall en Sv. Bef 1890 finns i Karl Johan 3 roten 89. Hur hittar jag dem? Har letat på alla upptänkliga ställen utan resultat.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4259) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Lördag den 23 maj 2009 kl. 10.53
Man får först gå till fastighetslängden (serien AIIb, som är upplagd efter rotar och tomter). Där finns hushållsföreståndarna, med hänvisning till sidan i församlingsboken (serien AIIa).

I AIIb:2 (som omfattar åren 1889-1895, och bara finns hos SVAR) finns han under III:89 (inget sidnummer, men SVAR-bild nummer 164 i rulllisten), med hänvisning till sidan 379 i församlingsboken.

Och enligt arkivförteckningen ingår sidan 379 i AIIa:2.

Och på sidan 379 i AIIa:2 (som omfattar åren 1889-1899, och finns hos både Arkiv Digital och SVAR) finns hela familjen.

(Ändrat av Jts den 23 maj 2009 kl. 11.07.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4261) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Lördag den 23 maj 2009 kl. 12.30
Eftersom den fastighetslängden inte fanns hos AD så känns det som om mitt fruktlösa letande trots allt inte beror på min okunnighet. Nu hittade jag dem och Julius Löfås dog ju ombord på sitt fartyg i Spanien. Skall fortsätta med modern och barnen i Domkyrkoförsamlingen.

Tack så mycket, Jörgen
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)