Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar K-N)   >   Karl Johan   >  
Bo Gustaf Natt och Dag, född i Uddevalla 1818
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4384) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Måndag den 08 juni 2009 kl. 14.56
Jag behöver hjälp med ovanstående person, Bo Gustaf Natt och Dag. Av en händelse så gick jag på en märklig gravsten på Mariebergs kyrkogård där han låg begravd. På stenen står följande: Citecheterna i Karl Johans församling, I.N. Mortensson och B. G. Natt och Dag. Jag vet en del om Bo Gustaf, född i Uddevalla 1818-10-01 och död 1858-02-08 i, ja det kan jag inte hitta. Jag trodde att han hade dött i Karl Johan men jag har letat i alla de stora församlingarna i Göteborg, Oskar Fredrik, Haga, Kristine, Domkyrko m fl.

När hans kollega Mortensson hade dött 1854-10-01 så gifte Bo Gustaf om sig med änkan Amalia Elisabeth född Lindgren, f. 1824. Jag har hittat Amalia längre fram, hon dör 1901, men inget från tiden hon var gift med Bo Gustaf Natt och Dag. Fick de några gemensamma barn?

Han var tydligen ingen trevlig person. Han hade arbetat som lärare vid Gustafsbergs Barnhus i Uddevalla men fick avsked därifrån på grund av sin stränghet mot eleverna.

Någon vänlig själ???
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4385) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Måndag den 08 juni 2009 kl. 15.53
Han finns i dödboken: Karl Johan C:3, sidan 8 (i dödboksdelen av volymen = bild 113 hos Arkiv Digital).

Död den 8/2 1858, begravd den 11/2.

Men det är väl lite si och så med den kronologiska ordningen på sidan. Han står hur som helst på den sjunde raden nedifrån.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4386) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Måndag den 08 juni 2009 kl. 16.48
Nu såg jag notisen om hans död. Men hur kan jag därifrån hitta familjen i husförhöret? Det finns ju ingen hänvisning till någon sida i den boken.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4389) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Måndag den 08 juni 2009 kl. 22.55
Landsarkivet har personregister för husförhörslängderna för den här tiden.

Det är, vad jag vet, det enda sättet att hitta dem, om man inte vill bläddra igenom alla rotarna.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4390) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Måndag den 08 juni 2009 kl. 23.09
Det är nog ett bättre alternativ än att gå igenom samtliga böcker. Tack!
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)