Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar K-N)   >   Masthugg   >  
Gerda Alfrida Hansson, född 1895
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6517) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Torsdag den 11 mars 2010 kl. 14.31
Jag behöver hjälp med att tyda en del anteckningar i födelsebok för Oskar Fredrik/Masthuggs församling. Gerda Alfrida Hansson föds 1895-09-13, OF C:4, sid 84. Föräldrar okända. Men där finns ett par noteringar som jag inte förstår. Dels ett födelsedata 1870-02-24 och en hänvisning till sid 3743. Denna sidan kan jag inte hitta. Vems födelsedata är det, moderns? Sid 3743 vad är det?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6518) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Torsdag den 11 mars 2010 kl. 15.18
"24/2 70" står i spalten för föräldrarnas födelsedatum och på moderns rad. Det är alltså moderns födelsedatum.

"3743" står i spalten för sidan i församlingsboken eller obefintlighetsboken. I det här fallet är det obefintlighetsboken, AIII:1.

Där finns hon tillsammans med en lång rad andra barn som har fötts vid samma tid. Den enda noteringen är en utflyttning till Naverstad den 18/5 96 - om det nu inte finns något mer bakom laglapparna på sidan...

F.ö. har de två barnen efter henne i födelseboken också båda föräldrarna "okända" och en hänvisning till samma sida i obefintlighetsboken.

Tron på storken verkar att ha varit utbredd... :)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6519) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Torsdag den 11 mars 2010 kl. 15.49
Din information löser ett problem jag har brottats med ett par dagar. Tack Jörgen!
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)