Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar O-S)   >   Skövde (R län)   >  
Caterine Jonsdotter f. omk 1800, Ahlebäcken
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3904) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Lördag den 11 april 2009 kl. 11.55
Hej.

Jag har en släktforskarkamrat som heter Margareta som har hjälpt mig mycket med att leta upp min egen släkt i Västergötland, Uppland och Dalarna. Så nu skulle jag också vilja hjälpa henne tillbaka med Caterine Jonsdotters anor.

Caterine Jonsdotter är född ca 1800 i Ahlebäcken, senare blev hon boende i Lotorp, Forsby sn och hon var gift med Johan Carlsson. Caterine Jonsdotter finns i husförhör för Skövde Landsförsamling AI:3 sid 19 i AD-online. Längre ner på sid 19 ( samma sida ) kommer hon dit som piga. Kan någon tyda varifrån hon kommer och vilket år ?

Caterine Jonsdotter dör i Öglunda 1849 men då kallas hon Svensdotter, och hon är ett år yngre.

Känner någon till Caterine Jonsdotters anor och föräldrar ?

mvh
Carina

(Ändrat av Carina den 11 april 2009 kl. 12.44.)

(Ändrat av Carina den 11 april 2009 kl. 13.01.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3949) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lennart Blomqvist (Trannel) - Tisdag den 14 april 2009 kl. 00.22
Hej Carina!
JAG HAR TITTAT LITE PÅ SIDAN DU FÖRESLOG OCH FINNER ATT CATERINE ÄR GIFT MED TORPAREN JOHAN CARLSSON VID TORPET LÖTORP UNDER AMUNSTORP. MED HONOM HAR HON FEM BARN SONEN CARL JOHAN FÖDD 1828-09-15 FLICKORNA MAJA LISA, SARA HELENA OCH CLARA GUSTAVA SAMT SLUTLIGEN SONEN EMANUEL FÖDD 1832-02-19. FLICKORNA SOM ÄR TRILLINGAR ÄR FÖDDA 1830-02-19 OCH DÖPTA SAMMA DAG. SARA HELENA DÖR REDAN ÅRET DÄRPÅ 1831-10-11 OCH SYSTERN CLARA GUSTAVA VECKAN DÄRPÅ 1831-10-16 SE: SKARABORGS LANDSARKIV C1 DÖDA 1811-1843 BILD 225. JAG ÄR INTE SÄKER MEN DET VERKAR SOM OM ÄVEN SONEN EMANUEL DÖR DIREKT EFTER FÖDELSEN. EN FADDER VID BARNENS FÖDELSE HETER ANDERS CARLSSON VID LÖTORP OCH KAN KANSKE VARA EN FARBROR TILL BARNEN. JAG KAN TYVÄRR HELLER INTE TYDA VARIFRÅN CATERINE KOMMER. JA DET HÄR ÄR VAD JAG FÅTT FRAM, MEN DET KANSKE DU REDAN KÄNDE TILL.
HÄLSNINGAR
LENNART.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3950) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lennart Blomqvist (Trannel) - Tisdag den 14 april 2009 kl. 09.48
Hej igen Carina!

Jag glömde att tala om vad flickorna dog av. Dom dog båda av kikhosta vilken sjukdom ju är mycket smittsam så det är ju troligt att fler småbarn i trakten också drabbades.
Hälsningar
Lennart.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3951) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Tisdag den 14 april 2009 kl. 10.03
Tack så mycket för dina uppgifter Lennart. Det var snällt av dig. Det var inte dåligt med trillingar på den tiden. Sonen Emanuel lever till 1895.


Är det någon annan som vet något om Caterina Jonsdotter ?

Det måste vara något som inte stämmer med prästens anteckningar .

Det finns inga spår efter henne vare sej i Hagelberg eller Sventorps sn , vilka båda har ett Ahlebäcken ,som uppges som föddeplats.

Möjligen har prästen glöm henne i SF föddekladd . Hagelbergs huvudbok finns inte med de år det gäller .

Inte heller i Forsby Sn husf .dit hon kommer som piga och senare gifter sej. Inte i inflyttningslängder ..Skövde har förutom stadsförsamlingen ,tror sju landsförsamlingar , + ett par grannsocknar som ligger inom ca någon mils radie .

Många gånger hopblandade litet efter godtycke tycks det i kyrkböckerna .

Det är därför det är så svårt att kunna gissa ut vilken plats hon kommer inflyttandes från , även om man kan tolka några bokstäver så finns det så jättemånga namn att välja på att det är nästan omöjligt .

Sedan får man lägga till alla sn utomkring , så det är mycket svårt .mvh
Carina

(Ändrat av Carina den 14 april 2009 kl. 10.04.)

(Ändrat av Carina den 14 april 2009 kl. 15.31.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)