Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar O-S)   >   Skarke   >  
Anna Greta Nordberg
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6908) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Rose-Marie Johansén (Rosemarie) - Söndag den 25 april 2010 kl. 21.15
Undrar om det är någon som känner till en Anna Greta Nordberg som skall vara född 1760 i Klostret (Varnhem).
Anna Greta Nordberg gift Mellin bodde senare i Gräfsnäs och senare i Malma. Har försökt att hitta henne men har bara hittat en Anna Greta, oäkta barn född 1755 i Klostret. Moder Lisa Boudrie. Jag är inte säker på att det är samma person.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6913) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Tisdag den 27 april 2010 kl. 15.58
Det troliga är väl att det är fel födelsesocken angiven där det står att hon var född i Klosters socken. Hon kanske bodde där en tid, och efter en flytt har den socknen felaktigt angivits som födelsesocken. Kyrkoböckerna är dessvärre fulla med liknande fel.

Landsarkivet har register över alla släktnamn i kyrkoböckerna. För Skaraborgs län är det uppdelat i en del (i några fall två delar) per härad. Och varje volym innehåller flera olika register, ett per kyrkobokstyp.

Jag hittar henne inte i Valle härad, dit Skarke/Varnhem/Klostret hör. Men det finns ju några härad till... :) (Observera att det alltså är Valle härad; Valla, med a på slutet, är inget härad, utan ett tingslag inom Vadsbo härad.)

Registren finns hos Arkiv Digital. Välj Skaraborgs län, och register under arkivtyp.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6924) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Rose-Marie Johansén (Rosemarie) - Torsdag den 29 april 2010 kl. 12.59
Ja du har säkert rätt. Det kan mycket väl vara så att hon bara har bott där en tid. Men jag skall titta på registren med släktnamn. Tack så mycket för upplysningen.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)