Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (socknar O-S)   >   Stora Mellby   >  
Bouppteckningar som ej finns i bouppteckningsregistret
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16478) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Marita Persson - Lördag den 14 maj 2016 kl. 21.17
När jag läste domböcker hittade jag några bouppteckningar bland förmyndarprotokollen. En av dem finns inte upptagen i bouppteckningsregistret för Bjärke härad. Den är efter avlidna hustrun Magdalena Leonander som avled 1791 och var hustru till Olof Borggren i Genneved. Hon hade i första giftet sonen Carl Walmark och döttrarna Anna och Greta Walmark. Sonen Jonas Walmark var avliden men hade omyndiga barn. I andra giftet hade hon sonen Andreas Friskop. Walmark stavas Warmark på sista sidan.

Källa: Bjärke häradsrätt AIa:19 (1792-1801) Bild 890 / sid 161

Hoppas någon har nytta av denna upptäckt. :) :)

Mvh Marita
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16479) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Marita Persson - Lördag den 14 maj 2016 kl. 21.57
Ytterligare en bouppteckning som inte finns i bouppteckningsregistret.

Mannen Lars Jonsson avled 1791. Efterlämnat hustrun Ella Andersdotter i Björstorp och sonen Olof myndig och dottern Ingeborg gift och ytterligare tre söner som är omyndiga och två omyndiga döttrar.

Källa: Bjärke häradsrätt AIa:19 (1792-1801) Bild 910 / sid 165
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)